Güncel Haberler

Hidayet Türkoğlu’ndan Denizli Basket ve Ergin Ataman Hakkında Sert Açıklamalar!

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Hidayet Türkoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve özellikle Merkezefendi Denizli Basket ve Anadolu Efes koçu Ergin Ataman hakkında sert ifadeler kullandı.

Türkoğlu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in BSL’ye alınmamasıyla ilgili gelişen süreci şöyle anlattı:

Kamuoyundaki yapılan yanlış bilgilendirmeleri herkesle doğru biçimde paylaştığımıza inanıyoruz. Buradan Denizli halkına seslenmek istiyorum; bazı beceriksiz yöneticileriniz yüzünde şu an Süper Lig’de bulunamıyorsunuz. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu konuyla ilgili hiçbir sorumluluğu yoktur. Biz her anlamda son güne kadar gerek genel sekreterimiz olsun, gerekse hukuk danışmanımız olsun Denizli tarafıyla kontağa geçmiştir. Ancak maalesef ki beceriksizliklerinden dolayı kamuoyunu satılmış site üzerinden farklı yönlendirip bazı olayları siyasileştirmeye çalışan ahlaksız bir grupla karşılaştığımızı dile getirmek istiyoruz. Ben sporculuk hayatımda da şimdi de hiçbir zaman siyaseti spora karıştırmayan ve bunun kavgasını veren bir insan olmuştum. Öyle olmaya da devam edeceğim. Biz, Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Hanım, federasyonu ziyaret ettikleri için çok mutlu olmuştuk, milli takım formasını kendilerine hediye etmiştik. Kendi sosyal mecralarından da paylaşmıştı. Söylediğim gibi böyle satılmış site üzerinden kamuoyunu yönlendirmek isteyen arkadaşlar yüzünden Denizli Merkezefendi maalesef Süper Lig’de olamıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha becerikli, daha akıllı yöneticilerle onları ligde görürüz. İnşallah bu konu daha fazla gündeme gelmez çünkü biz göreve geldiğimizden beri herkese eşit bir şekilde davranıp kulüplerle birlikte -kulüpler var oldukça federasyonun da var olacağı düşüncesiyle- ortak kararlar aldık ve çok güzel sonuçlar elde ettiğimizi biliyoruz. Mali kriterler açısından bu süreçte acı çektiğimiz dönemler ister istemez oldu. Ama inanın, önümüzdeki dönemler için aldığımız bu tedbirler ligin daha sürdürülebilir olmasını sağlayacaktır. Biz geldiğimizden beri hedeflerini kamuoyuyla paylaşan bir federasyon olduk.

TBF
Denizli Basket Federasyona Kılıç Çekti ! | Ege Haberleri | Denizli Haberleri

Türkoğlu Denizli Basket hakkında gelen sorular üzerine açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Biz göreve geldiğimizden beri her görüşmenin notunu almadan toplantıyı terketmiyoruz. Polemiğe girmek istemiyorum. Söylenenler çok ahlaksızca, özellikle o söylediğim satılmış site, para üzerinden haber yapan site. Bizim arkadaşlara da rahatlıkla ulaşabilen bir site, yani zaten benim en sinirlendiğim noktalardan biri de budur. Tek taraflı haber yapılmasından ben her zaman sinirlenmişimdir. Bizim telefonumuz herkese açıktır. Ben yurt dışındayken Şeniz Hanım beni aradı. Ben de Şeniz Hanım’a şu an size söyleyeceğim -ki aradan 10 gün geçti ama dün gibi hatırlıyorum- şeyleri söyledim. Eğer aksini söylerlerse yarın istifa edeceğim ama söyleyemiyorlarsa ben karşı taraftan da aynısını bekleyeceğim. Göreve geldiğimden beri adalete ve eşitliğe inanan bir insanım. Her şeyi hukuk çerçevesinde yapmaya çalıştım. Söylediğim sözler ‘Sayın başkan, biz şu an yarı özerk bir federasyonuz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıyız. Denetlenen bir federasyonuz. Hukuk danışmanım sizi arayıp size yol haritası çizecek. Bu haritaya uyduğunuz takdirde -bizim için teminat mektubu çok önemli. Biz bu mektubu kendimize almıyoruz. O yılı garantiye almak için istediğimiz bir rakamdır. Bu arkadaşlar o yönde hiçbir adım atmadılar. Dediğim gibi polemiğe girmek istemiyorum. Bu unsurları yerine getiremeyen hiçbir kulübe -üzülerek söylüyorum, Bakırköy Basket ligden düşmek zorunda kaldı. 3 kulübümüz -1 puan aldı- hukuk dışı sözler vermedim. O yüzden kendilerine verdiğim cevap, arkadaşlarımızın onları arayacağı ve yol göstereceği üzerineydi. Siz bir kulüp olarak 29 Temmuz – 14 Ağustos arasında çalıştığınız bankadan teminat mektubu alamıyorsunuz, benim hukuk danışmanımı ‘yok 5 dakikaya arıyorum, yok 10 dakikaya arıyorum’ gibi yalanlarla oyalayıp sonra da kamuoyuna ‘Federasyon bize söz verdi, lige almadı’ gibi terbiyesizce yönlendirmeler yapıyorsunuz. Tekrar belirtmek istiyorum bu konu sadece oradaki beceriksiz yöneticilerin bir işidir. Biz her zaman üzerimize düşeni herkese yaptığımız gibi onlara da yapmaya çalıştık.

TBF

Türkoğlu pandemi süreci hakkında da açıklamalarda bulundu:

Pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi bizim ülkemizi de etkiledi. Kulüplerimizle yaptığımız istişareler sonucunda liglerimizi sonlandırma kararı aldık. O zamandan bu zamana sponsorlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde -sponsorlarımızın yüzde 90’ı bizim yanımızda durdukları için ne kadar teşekkür etsek azdır- kamuoyunu bilgilendirmeyi kendimize görev ediniyoruz. Özellikle de bazı konularda antrenörlerimiz olsun, altyapı faaliyetleri gibi birçok soruyla karşılaşıyoruz. Basketbol camiası bunları bilebilir ancak halkımız bu noktada tek adresi TBF olarak görüyor. Yerel ligler ve spor okullarının yetkileri tamamen il spor müdürlüklerindedir. Aldığımız bilgilere göre önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı bir organizasyon yapmayı düşünüyormuş. İnşallah o testlerin sonuçlarına göre altyapılar için bizlerle güzel haberler paylaşırlar.

Önümüzdeki günlerde Ankara’ya bir seyahatimiz olacak. Sezonun seyircili olup olmayacağına yönelik. Bunu gerek Sağlık gerekse Spor Bakanlığımız’la yapacağımız görüşmeler sonucunda oralardan alacağımız olumlu ya da olumsuz cevapları kulüplerimizle paylaşacağız. Önceliğimizin sağlık olduğu bir süreci başlatıp, az kapasite de olsa basketbolseverleri salonlara davet edeceğimiz bir süreç başlatmak isteriz.

Bu süreç kolay olmuyor. İster istemez hatalarımız oluyordur. Herkes bilsin ki hepimiz Türk basketbolunu daha iyi yerlere getireceğimize inanan insanlarız. Zaman zaman eleştiriler alıyoruz. Ancak biz egosunu bir kenara bırakmış insanlarız. Yönetimdeki herkes de basketbola hizmet etmiş insanlardır. Bu anlamda bütün egolarımızı bir kenara koyup değerli ekibimizle gece gündüz çalışıp daha iyi yerlere getirmeye çalışan bir ekibiz ki bana göre şu an Türkiye’nin en başarılı federasyonu TBF’dir. Bunu da gururla söylemek isterim.

TBF
Ergin Ataman: Maçı hak eden taraf bizdik - Spor Haberleri

Türkoğlu, Anadolu Efes koçu Ergin Ataman’ın federasyon hakkında yaptığı açıklamalara ise şu şekilde yanıt verdi:

İster istemez üzüldüğümüz, konularla karşılaşıyor muyuz, karşılaşıyoruz. Ancak haksız eleştiriler olduğu zaman ekip olarak bunlara gülüp geçiyoruz. Özellikle çok değerli bir kulübümüzün çalışanı bizi her fırsatta eleştirmeye çalışıyor. Bazen hayranlıkla izlediğimizi ve şaşırdığımızı belirtmek istiyoruz. Bu arkadaş geçen gün -bunu sizinle gerçekten paylaşmak istiyorum- bizi eleştirirken istemeden de olsa övdüğünü farkettik. Öve öve bitiremediği, eleştirmekten korktuğu EuroLeague’e -çünkü para cezası alacağını biliyor, sadece Türk basketboluna eleştiri yöneltiyor- bizim kararımızın emsal teşkil ettiğini söyledi. Bu anlamda da bizim ne kadar güçlü bir federasyon olduğumuzu da itiraf etti. Koskoca öve öve bitiremediği EuroLeague bizim 11 Mayıs’ta aldığımız karardan 10 gün sonra aynı kararı aldı. Ama maalesef bu çalışanımız onlarla ilgili bir yorum yapmadı. Ben buradan o arkadaşa da söylemek isterim: Bizi EuroLeague’de tek Türk antrenör olarak temsil ettiği için paradan bu kadar korkmasın, alacağı her cezayı TBF ödeyecektir. Buradan da bu konuyu dile getirmek istedim.

Bizim buradaki süremiz 4 yıl oldu. Arkamdaki tesisi bitirmeden gitmek istemediğimi her fırsatta belirtiyorum. İnşallah bu tesisin de temelini atmış oluruz. Emeği geçen herkese, iyi diyalog kurduğumuzu düşündüğümüz basın mensuplarına, paydaşlarımıza ve sponsorlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. TBF, bütçesinin yüzde 80’ini sponsorları sayesinde ayakta tutan bir federasyondur.

TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …