Güncel Haberler

Antetokounmpo, Yapılan Boykotun Önemine Değindi

NBA‘de sezonun en iyi savunmacısı seçilen Milwaukee Bucks‘ın Yunan yıldızı Giannis Antetokounmpo, takımının çeyrek final serisi 5. maçında Orlando Magic karşısında kazanıp yarı finalde Miami Heat’in rakibi olmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Açıklamalarının çoğunu ise takımının liderliğinde başlayan, sistematik ırkçılık ve polis şiddetine yapılan boykota ayırdı.

2018-19 sezonunda yılın MVP’si seçilen Giannis, yapılan bu protestonun basketbolun kendisinden çok daha önemli olduğunu vurguladı ve Jacob Blake’in geçen hafta Wisconsin’de Kenosha’da polis tarafından tam 7 kere vurulmasına ilişkin boykot kararı verdikleri gün hakkında açıklamalarda bulundu.

Blake’in ailesi ile telefonda da görüştüğünü belirten Giannis, şu ifadeleri kullandı:

Takım olarak bir araya gelip, babasıyla konuştuk. Babası perişan haldeydi. Aldığımız maça çıkmama kararının kendisi ve ailesi için ne kadar önemli olduğunu söyledi. O an bu protestonun basketboldan daha önemli olduğunu düşündüm. Açık konuşmak gerekirse, o gece aldığımız karar hep hatırlanacak. Umarım bir şeylerin değişmesine vesile olur.

ABD’de Bir Siyah Olarak Aile Kurmak Çok Zor

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir aile yetiştirme konusundaki endişelerinden de bahsetti. Konuyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı Yunan forvet:

ABD’de yedi yıl geçirdim. Kardeşlerim burada büyüdü. İnsanlar tenlerinin renginden ötürü sokakta yürümekten çekiniyor. Sürekli bir endişe hakim. Birkaç ay önce baba oldum. Burada bir aile kurmak çok zor. Bu durumun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Oğlum ve kardeşlerimle sokakta yürürken hiç korkmamalıyım. Kendimi bu sistematik ırkçılığa karşı eğitmeye çalışıyorum.

Bucks tarafından 2013 yazında draft edildiği dönem o zamanki takım arkadaşlarına ABD’de siyah bir vatandaş olmanın ne anlama geldiğini, tavsiyeler aldığını belirtti:

Caron Butler bana caddede yürürken kapüşonumu çıkarmamı söyledi. Önce neden diye sordum. O da bana sadece söylediğimi yap dedi. O sezon çaylak yılımdı. O zamanlar neden böyle tedbirli davranmam gerektiğini anlamıyordum. Ama şimdi anlıyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …