Güncel Haberler

Özhan Çıvgın: “Ayağa Kalkacaksak, Kalkış Noktası Altyapılar.”

2020-21 sezonu için Büyükçekmece Basketbol‘a geri dönerek tekrar başantrenörlük koltuğuna oturan Özhan Çıvgın, Basketffaul’ün video söyleşisine katılarak detaylı açıklamalarda bulundu.

İşte Çıvgın’ın açıklamalarından satıbaşları:

  • Akhisar’a 2 yıllık proje için gitmiştim, Büyükçekmece’den davet alınca kontratım olan Akhisar’la görüştüm ve karşılıklı anlaşma yoluyla ayrıldım.
  • Yerleşik yaşamaya alışkınım, kızımın sürekli okul değiştirmesi nedeniyle İstanbul’a dönme kararı aldım.
  • Büyükçekmece yeniden yapılanmaya gitti ancak yasaklar nedeniyle kongre yapıp yeni yönetimi belirleyemedi ama yeni yöneticiler de şu anda işin içindeler. Yeni yönetimde bazı eski Trabzonsporlular da var.
TBL’DE OYUNCULARIN KONTROLÜ DAHA FAZLA

Yerliler BSL’de rol oyuncusu, TBL’de ise rolleri çok daha fazla. TBL’de oyun kimyası çok farklı, işler oyuncuların elinde biraz daha doğaçlama gidiyor ve koç olarak neyle karşılaşacağınızı çok bilmiyorsunuz. TBL oyuncuları kontrolün koçun eline geçmesine fazla izin vermeden alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Sistem basketbolu oynatmak isteyen koçların TBL’de işi kolay değil.

TRİBÜNLERE SEYİRCİYİ GETİREMEZSEK…

Büyükçemece BSL’ye çıkınca bir heyecan vardı ama daha sonra bu heyecan kayboldu. Pandemi şartları izin verdiğinde tribünleri dolduramazsak BSL’de oynamanın fazla anlamı yokmuş gibi gözüküyor.

3-4 GENCİMİZ MİLLİ TAKIMA ADAY
  • Kadroya gençleri almamız zorunlu bir tercih olabilir, bütçemiz belli ancak gençlerden çok ümitliyim. Yabancı kalitesine de bağlı olarak Türkler’den katkı almak zorundayız. Bence gençlerden 3-4’ü A Milli Takım’a aday olacak.
  • Maalesef altyapımız iyi değil ama toparlayacağız. “Büyükçekmece’nin basketbola ne faydası var” sorusunu sordurmamalıyız. Ayağa kalkacaksak, kalkış noktası altyapılar.
KARŞIYAKA’YA KIRGIN DEĞİLİM
  • Karşıyaka’ya kırgın değilim, benim de hataların olabilir ama daha fazla desteklenmem gerekirdi.
  • Akhisar’dan bana bütçeye bağlı olarak staffın bütçesini karşılayamayacaklarını belirtip, “Sen de yoluna bak” demeye getirdiler. Hala kendileriyle görüşüyoruz.
  • Düzenli basketbol oynamayı seven bir koçum. Yerli kadromuzun yaş ortalaması 21.5. Koçlar zaman zaman oyuncu tercihleri yüzünden eleştiştirilir, ben de Larkin’le oynamak isterim ama elimizdeki imkanlara göre karar veriyoruz, hata da yapabiliriz.
  • Takımın yeteneğine güveniyorum ama zamana ihtiyacımız var. Beşe beşte zayıf kalabiliriz, açık sahayı daha iyi oynayabileceğimizi düşünüyorum. Gençler konusunda benim de, kulübün de sabırlı olmamız gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …