Güncel Haberler

Muhsin Yaşar: “Euroleague Seviyesinde Bir Oyuncu Olmak İstiyorum.”

Tofaş‘ın başarılı milli oyuncusu Muhsin Yaşar, kariyer hedefinin geçen sezonki performansını ileri seviyeye taşıyarak Euroleague seviyesinde bir oyuncu olmak istediğini iletti.

Muhsin, Tofaş‘ın sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği “Yerel Kahramanlar” programının konuğu oldu. Basketbola 10 yaşında Yalova’da başladığını belirten Muhsin, ilk başlarda futbol ile daha çok ilgili olduğunu ama sonrasında bir antrenörün onu yönlendirmesiyle birlikte basketbola başladığını ifade etti.

“İLK TRANSFER OLDUĞUMDA ÇOK HEYECANLIYDIM”

15 yaşında TOFAŞ Spor Kulübü’ne transfer olan genç oyuncu, “İlk transfer olduğumda çok heyecanlıydım. Büyük bir kulübe geliyorsunuz, altyapısıyla ünlenmiş büyük oyuncular çıkartmış bir kulübe geldiğim için çok heyecanlıydım. İlk dönemlerde zorlandım ama oradaki aile ortamı oradaki antrenörlerin yardımıyla o süreci hızlı atlattım. Hem yeni bir ortamın zorluğu, hem idmanların yoğunluğu, temposu beni çok zorlamıştı. Sonraki dönemlerde bunlara alışıp uyum sağladım” dedi.

“BARIŞ ERMİŞ’İN YARDIMLARI PERFORMANSIMI ÇOK ETKİLEDİ”

2015/16 sezonunun kendisi için çok özel bir sezon olduğunu kaydeden Yaşar, “Çok tecrübeli isimler vardı, Orhun (Ene) ağabeyin geldiği ilk sezondu. Kaya (Peker) ağabeyden çok şey öğrendim, bana çok yardımcı oldu. Örnek alabileceğim bir 5 numaraydı. Özellikle floater atışını ondan öğrendim. Bu öğrendiğim atış özellikle geçen yıl bana çok yardımcı oldu. Barış (Ermiş) ağabey ile uyumum çok iyiydi. Bana çok kolaylık sağladı, asistleri, saha içi ve saha dışı yardımları benim performansımı çok etkiledi” diye konuştu.

“BURSA TRİBÜNÜNÜN DESTEK VERMESİ HOŞUMA GİDİYOR”

10 yıldır TOFAŞ’ta olduğunu ve gerek kulüp, gerekse Bursa seyircisinden önemli destekler gördüğüne işaret eden Yaşar, “Bu dönemde yerli ve yabancı tecrübeli oyuncuların yardımı çok oldu. Bunu saha içerisinde özgüvenimizi artırarak hissettik. Biz de bu kültür ile büyüdüğümüz için gençlere en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bursa tribününün de bana destek vermesi çok hoşuma gidiyor. Geçen yılki performansımı çok etkiledi. Dolu tribünde herkesin Muhsin Muhsin diye bağırması saha içerisindeki duruşumu, özgüvenimi çok etkiliyor. O açıdan taraftara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİM EUROLEAGUE SEVİYESİNDE BİR OYUNCU OLMAK”

A Milli takım oyuncusu Yaşar, 19 yaşında Avrupa Şampiyonası’nda oynadığını hatırlatarak, ilk amacı olan TOFAŞ’ta kalıcı olmayı gerçekleştirdiğini söyledi. Bu seneki amacının ise geçen sezonki performansını artırarak ileriye taşımak olduğunu ifade eden ve gençlere tavsiyelerde bulunan Yaşar, “Hedefim Euroleague seviyesinde bir oyuncu olmak. Her genç oyuncu ilk çıktığında zorlanır ancak TOFAŞ ailesi, kültürü, tesisleri bu dönemi kolaylaştırıyor. Genç oyunculara tek tavsiyem sabırlı olup çok çalışmaları” ifadelerini kullandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …