Güncel Haberler

NBA’deki Boykotun Sona Ermesinde Jordan’ın Rolü Önemliydi

Milwaukee Bucks’ın polis şiddeti ve sistematik ırkçılığı protesto etmek amacıyla Orlando Magic maçını boykot ederek saha çıkmaması, sezonun iptalini bile gündeme getirecek seviyede bir boykotu gündeme getirmişti.

Jacob Blake isimşi Afroamerikan vatandaşın polis tarafından sırtından tam yedi kez vurulmasını gündemde tutabilmek adına Milwaukee’nin maça çıkmamasının ardından NBA yönetimi Oklahoma City Thunder – Houston Rockets ve Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers karşılaşmaları da ertelenmişti.

Başta Lebron ve Kawhi olmak üzere bir çok oyuncunun seslerini duyurabilmek adına sezona devam etmeme kararını ciddi şekilde düşünmelerini efsane isimlerden olan ve halihazırda Charlotte Hornets kulübünün sahibi olan Michael Jordan büyük bir hayranlıkla takip ettiğini belirtmişti.

Bu süreçte en önemli konulardan biri de NBA oyuncuları ile takım sahipleri arasındaki iletişim köprüsüydü ve bunu da sağlayan isim Majesterleri oldu.

NBA’deki tek afroamerikalı takım sahibi olan efsane isim, Milwaukee’nin yaptığı protestonun ardından Oyuncular Birliği başkanı Chris Paul ile iletişime geçerek protestonun amaçlarını net şekilde öğrendi ve oyuncuların isteklerini NBA yönetimi ve takım sahipleri arasında yapılan toplantıda gündeme getirdi.

Dün (27 Ağustos) gerçekleştirilen oylama ile birlikte oyuncular, boykot kararının ardından sezonu tamamlamak istediklerine karar verdiler.

Aynı günün sabahı takım sahipleri arasında bir videokonferans görüşmesi gerçekleşmiş ve farklı kaynakların da teyit ettiği üzere bu toplantıda Jordan’ın uzlaşma konusunda önemli rol oynadığı belirtildi. Majestlerinin takım sahiplerine bu boykot dönemi boyunca çözüm sunma politikasından vazgeçip oyuncuların isteklerini dinlemesinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Bir lig yöneticisi de konu hakkında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

Michael, bu rolü üstlenmek için ideal kişi. Oyunculuk kariyeri boyunca birçok şampiyonluk kazanmış yüksek profilli bir oyuncu ve aynı zamanda küçük markette yer alan bir takımın sahibi. Hem oyuncu hem de takım sahibi olarak herkes ona saygı duyuyor.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …