Güncel Haberler

Bahçeşehir’in Rakibi Partizan, Eski Galatasaraylı Harrison’ın İkizi ile Anlaşmak Üzere

7DAYS EuroCup A grubunda temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nin rakiplerinden biri olan Partizan, geçtiğimiz sezon Galatasaray forması giyen Aaron Harrison’ın ikizi ile anlaşmak üzere.

Geride bıraktığımız sezon NBA G-League ekiplerinden Santa Cruz forması giymiş olan Andrew Harrison ile prensipte anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki guard, 39 maçta ortalama 27.1 dakika süre alırken 15.5 sayı, %36.3 3sayı, 3.9 ribaund, 4.8 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kentucky çıkışlı Harrison, 2015 NBA draftında 2.tur 44. sıradan Phoenix Suns tarafından seçilmiş ancak sonrasında G-League’de forma giymişti. NBA macerasına ise 2016 yılında Memphis ile başlamış ve Cleveland artı Pelicans ile beraber toplamda 145 maçta forma giyerken ortalama 20.6 dakika süre almış 7 sayı, 2.0 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. İlk Avrupa macerasına ise Şubat 2019’da Khimki forması ile başlamış, Euroleague sahnesinde 4 maçta görev alırken 8.8 sayı, 2.0 ribaund, 2.5 asst istatistikleri ile mücadele etmişti.

İkiz kardeşi Aaron’a benzer özelliklere sahip olan Andrew, Partizan’a dış şut tehditi katacağı gibi potaya gidişleri ve güçlü fiziği ile eşleşme problemine de yol açabilecek bir guard. Diğer taraftan savunmada da aynı şekilde güçlü fiziğini kullanarak rakiplerin 1,2,3 numaraları ile rahatlıkla eşleşebilen bir oyuncu. Aaron’ın Galatasaray’da sergilediği basketbolu Partizan’da göstermesini bekliyorum. Khimki ile ilk Euroleague deneyiminde sertliğe alışmakta zorlanmıştı. Bir seviye altta, EuroCup sahnesinde kendisini daha iyi göstereceğini ve Avrupa basketboluna adaptasyonunu hızlandırarak tekrar Euroleague sahnesinde görev alabileceğini, bu potansiyele ve yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum.

Bizim takımlarımızın neden bu tarz isimlere yönelmediğini anlamak gerçekten güç. Harrison gibi kaliteli karaktere sahip olan, potansiyeli yüksek bir oyuncu Andrew da. Keşke Şampiyonlar Ligi ya da EuroCup ekiplerinden biri onu ikna edebilseydi. Özellikle Bursaspor, Bahçeşehir, Tofaş ve Galatasaray’ın guard pozisyonlarına yaptığı transferleri düşününce, KAÇAN BALIK olduğunu düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=EceXM81pdrY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …