Güncel Haberler

Ekpe Udoh, Koç Obradovic’in Neden NBA’e Uygun Olmadığına Dair Yorumlarda Bulundu

Fenerbahçe Beko‘nun eski yıldızı Ekpe Udoh, 24 Ağustos Pazartesi gecesi attığı tweet ile basketbol severlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Bildiğiniz üzere şuanda 4 NBA takımı başantrenör arayışlarını sürdürüyor ve bu nedenle de bu sezon takım çalıştırmayacağını açıklayarak Fenerbahçe Beko ile yeni kontrat imzalamayan Zeljko Obradovic‘in bu takımlardan birinin başına geçmesinin nasıl olacağı merak konusu oldu.

Eski oyuncusu Udoh’a göre ise bu birliktelik pek uygun değil. Çünkü tecrübeli uzun, Obradovic’in NBA dünyasında Avrupa’daki gibi rahat koçluk yapamayacağını düşünüyor ve bunu da zaten attı tweetlerle net olarak açıkladı:

“O NBA’i sevmez. Orada her şey üzerinde böyle hakimiyet kuramaz.”

Elbette bu paylaşımın ardından Udoh, eleştiri yağmuruna tutuldu. Fenerbahçeli bir taraftarın “Luka Doncic için de aynı yorumu yapmışlardı” açıklamasının üzerine Udoh, “O bir koç mu, GM mi? Takımı koşturuyor mu? Maçtan sonra takımı sinemaya götürüyor mu?” şeklinde 2 olayın birbirinden farklı olduğunu açıkladı.

Tartışmanın devamında “Setleri elit düzeyde, gerçekçi olalım. Ancak onyıllardır kariyerini bu doğrultuda şekillendirdi, niye değiştirsin? Sanırım hepiniz onu 2 yıl boyunca izlediğimi ve onunla çeşitli konular üzerine konuşma şansım olduğunu unutuyorsunuz. Bir yabancı hakkında konuşmuyorum” diyen Udoh genel bir tweet atarak “Hepiniz Obradovic’e laf attığımı düşünüyor olmalısınız. Çok kez onun tüm zamanların en iyi koçlarından biri olduğunu söyledim. Setlerini falan bir kenara bırakın, Obradovic’in NBA’de oyuncuları aynı şekilde yönetebileceğini düşünüyorsanız çılgınsınız! Bana inanmıyorsanız NBA’deki koçları izlerseniz farkı anlayacaksınız”

Bu yazışmaların ardından her ne kadar kendisi ile aynı fikir de olsa da kullandığı “hakimiyet kuramayacağını” kelimelerinden hoşnut olmayan bir taraftara ise şöyle yanıt verdi:

“Tam olarak demek istediğim şeyi söyledim. Obradovic’in Avrupa’daki en güçlü basketbol adamı olduğunu anlamanız gerek. İstediği yerde istediği kadar koçluk yapar. Kulüpler o ne isterse yerine getirir. Çünkü o bunu kazandı. Ancak NBA’de bu tavrı bulamaz.”

Obradovic’in çok zeki bir koç olduğunu belirten ve Bogdanovic ile Udoh’a yaklaşımının da farklı olduğunu dile getiren bir taraftara ise şu yanıtı verdi:

“Haklısın ama NBA’de Bogdan gibiler olmayacak. İnsanların anlamakta zorlandığı şey bu”

Kendisine “Son kontrol ettiğimde EuroLeague Final Four MVP’liği hariç tek bir başarın yoktu” şeklinde gönderme yapan kişiye ise Fenerbahçe‘nin eski pivotu “Benim dediklerimin doğru olduğunu kanıtlıyorsun işte” şeklinde dönüş yaptı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …