Güncel Haberler

Alba Berlin, Tanıdık Bir Uzun ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Alba Berlin, pota altı rotasyonunu güçlendirmek için tanıdık bir uzun ile anlaşmak üzere.

Daha önce ülkemizde İstanbul BBSK forması giymiş olan ve geride bıraktığımız sezon Oostende‘de izlediğimiz Shevon Thompson ile ilgileniyorlar Sdna’nın haberine göre.

2.13 metre boyunda olan 27 yaşındaki Jamaikalı uzun Belçika Ligi’nde 13 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 12.1 sayı, 7.6 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 25.6 dakika sahada kalırken 13.5 sayı, 10.1 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Solak uzun, bu sezon Şampiyonlar Ligi sahnesinde gayet iyi iş çıkardı ve seviye atladığını gösterdi. Her iki pota altında da çok iyi bir ribaundçu olan Thompson, hücumda ise hem alçak posttan birebirleri ile hem de ikili oyunlardaki yüksek yüzdeli bitirişleri ile takımına katkı verebiliyor. Hücumdaki en önemli eksilerinden biri serbest atış çizgisindeki düşük yüzdesi. Diğer taraftan işin savunma tarafında, adam değişmelerde kısalar karşısında sorun yaşayabiliyor, bacakları yatay hareketlrede ağır kalıyor. Ama bu eksilerine rağmen mobil bir uzun olması ve ribaundlardaki yüksek katkısı ile koç Reneses’in sisteminde alternatif uzun olarak faydalı olabilecek bir oyuncu. Oostende’deki gelişimini sürdürürse İspanyol koç yeni bir Nnoko yaratabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …

Bir Yorum

  1. Serbest atış çizgisinden çok başarısız ama genel olarak iyi bir oyuncu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir