Güncel Haberler

RESMİ: Bandırma, BSL’den Çekildi

Maalesef beklenen açıklama geldi ve Bandırma yaptığı açıklamayla ING Basketbol Süper Ligi‘nden çekildiğini açıkladı.

Kulüp yönetimi aylardır maddi zorluklar çektiklerini ve bu nedenle bu karara vardıklarını belirttiler:

Aylardan beri ekonomik zorluklarla boğuşuyoruz. Bu yüzden ING Basketbol Ligi’nden çekilme kararı aldık. Tabii ki 25 yılı aşkın bir süredir tertemiz bir geçmişi bulunan kulübümüzü ligden çekmemiz nedeniyle yüreğimiz kan ağlıyor ama yapacak bir şey yok. Ancak kulübümüzü kapatmıyoruz. Kulüp olarak faaliyetimiz sürecek.

Bandırma Basketbol Kulübü Resmi Sitesi

Hatırlayacağınız üzere sizlerle geçtiğimiz günlerde bir YAZI paylaşmıştım ve orada basketbolcu fabrikası olarak nitelendirdiğimiz, son yıllarda ülke basketboluna çok önemli katkılar veren bir kulübü kapanmasının ne kadar üzücü olduğunu belirtmiştik. Her ne kadar kulüp yönetimi kapatmıyoruz dese de statü gereği geç kalındığı için yeni sezonda TBL’de mücadele edemeyecekler ki daha önce bu ligdeki pilot takımları olan Bandırma Kırmızı’nın da haklarını satmışlardı Sigortam.net takımına. TB2L’den nasıl devam edecekler ya da devam edecekler mi bekleyip göreceğiz.

Ama burada asıl önemli konu tüm genç yetenekleri Beşiktaş’a göndererek elde edilen 1 milyon dolar artı Bandırma Kırmızı’nın haklarının verilmesiyle elde edilen gelir nereye gitti, hangi borçlar kapandı ki açıklamada “tertemiz bir geçmişi bulunan” ibaresi var. Eğer geçmişten gelen hiçbir sorun yoksa bu kadar gelire rağmen neden ekonomik sorunlar devam etti, bu hale geldi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …