Güncel Haberler

2020-21 Euroleague Sezonunda En Çok Maaş Alacak Oyuncular

2020 yılında tüm dünyayı saran ve halen etkileri devam eden pandemi sonrası hatırlayacağınız üzere 2019-20 Turkish Airlines Euroleague sezonu yarıda kalmış ve sonrasında iptal edilerek beyaz sezon ilan edilmişti.

Bu gelişmelerin sonucunda bir çok takım ekonomik zorluklar yaşasa da yeni sezonda Euroleague yönetiminin A lisanslı takımlara sabit gelir olarak 1.5 milyon Euro vaadetmesi artı şampiyonun da 1.5 milyon Euro kazanacak olması ile takımlar bu krizden biraz daha az zararla çıkabilecekler.

Aslında takımların ekonomik durumlarını anlamak için oyuncu kontratlarına bakmak gerekiyor. Bu sezon listenin başındaki isimler pek değişmezken bazı oyuncuların yeni transfer yaparak sıralamada yükseldiklerini bazı oyuncuların da takımlarında kalarak sıralamada gerilere düştüklerini, yani maaşlarında indirime gittiklerini gördük. Ama özetle yıldız isimlerin kontratlarında genel olarak düşüşler yaşanmadı, aksine yükseliş trendi daha ön plandaydı. Kriz her alanda olduğu gibi basketbolda da orta sınıfı vurdu maalesef.

Gelin birlikte yeni sezonda en çok kazanacak oyuncuları ve maaşlarını mercek altına alalım. Keyifli okumalar.
(*Maaş rakamları Eurohoops sitesinden alınmıştır.)

Sergio Llull (Real Madrid) – 2 milyon dolar

Hali hazırda Real ile kontratı devam eden 32 yaşındaki yıldız guardın maaşında herhangi bir değişiklik yok. Campazzo’nun NBA’e gitme ihtimali masadayken ve halihazırda Real’in bir guard takviyesi yapmadığı, yapmayacağı düşünüldüğünde omuzlarındaki yük çok daha fazla olacak bu sezon. Lider özellikleri ve soğuk kanlı skorerliği ile koç Laso’nun saha içerisinde en büyük yardımcısı olacak yeni sezonda da.

Walter Tavares (Real Madrid) – 2 milyon dolar

Yeşil Burun Adaları doğumlu dev uzun bu sezon da Euroleague’in tartışmasız en dominant oyuncularından biri olduğunu gösterdi. Yeni sezonda da koç Laso’nun sisteminde hem savunmada hem de hücumda en önemli parçalardan biri olacak ki Mejri ve Mickey’nin ayrılmasından sonra henüz bir uzun takviyesi yapılmadığını düşündüğümüzde ona ne kadar güvendiklerini anlayabiliriz.

Corry Higgins (FC Barcelona) – 2 milyon dolar

Onu ülkemizde Gaziantep forması ile izleyebildiğimiz için çok şanslıyız gerçekten. CSKA Moskova’da bir Euroleague yıldızına dönüşmesini izledikten sonra yıldızlarla dolu Barcelona’da da ne kadar önemli bir parça olduğunu göstermeye devam ediyor. Yeni koç Saras liderliğinde yine takımın en önemli 2-3 skor opsiyonundanda biri olacak ve Euroleague’de kanat oyuncusu denince kuşkusuz ilk akla gelen, en verimli, en istikrarlı isimlerden biri Higgins.

Alex Abrines (FC Barcelona) – 2 milyon dolar

İspanya basketbolunun alt yapılardayken süper yıldız adayı olarak gördüğü ve çok şey beklediği Abrines artık 27 yaşında. NBA’de aradığını bulamadı ve geçen yaz eski kulübünden çok cömert bir kontrat teklifi aldı. İlk sezonununda beklentileri veremedi açıkçası ama koç Saras’ın gelişinin ona da fayda getireceğini ve kendisine daha çabuk gelerek kulübünün kötü durumdayken ona verdiği bu yüksek kontratın hakkını vermeye başlayacağını düşünüyorum.

Jan Vesely (Fenerbahçe Beko) – 2.2 milyon dolar

Koç Obradovic ile beraber Datome, Sloukas, Kalinic, Williams gibi önemli isimlerinden takımdan ayrılmasıyla herkese Vesely’nin durumunu merak ediyordu ama o devam kontratında küçük bir indirime giderek sarı lacivertli forma ile yola devam etmeyi seçti. Yeni koç Kokoskov’un sisteminde De Colo ile beraber temel parçalar olacak ve gelen haberlere göre dizi de daha iyi durumda. Bu sezon özlediğimiz Çek Helikopteri’ni tekrar sahalarda görebiliriz.

Nando De Colo (Fenerbahçe Beko) – 2.4 milyon dolar

Fransız yıldızın hikayesi de bu konuda Vesely’e benzer şekilde ilerledi. O da devam eden kontratında ufak bir indirime gitti ve Fenerbahçe’deki ilk sezonunda tam olarak beklentileri karşılayamamanın cezasını biraz olsun ödemiş oldu 🙂 Kalitesi ve tecrübesi tartışılmaz bir isim De Colo ve yeniden yapılanan sarı lacivertlilerde Sloukas’ın da gidişiyle artık takımın tartışmasız saha içi lideri olacak ve Vesely ile beraber koç Kokoskov’un en güvendiği isim konumunda.

Alexey Shved (Khimki) – 2.5 milyon dolar

Pandeminin, ekonomik anlamda en ağır şekilde vurduğu isimlerden biri kuşkusuz Shved oldu. Bir önceki sezon 4 milyon dolar kazanıyordu ve Rus ekibi ile imzaladığı yeni 3 yıllık kontrattaki yıllık kazancı tam 1.5 milyon dolar düşmüş durumda. Ama buna rağmen halen Avrupa’nın en çok kazanan oyuncularından biri. 31 yaşındaki yıldız skorer kariyerindeki en verimli ve en olgun sezonunu geçirdi, yeni sezonda da Khimki’nin play-off hedefine giderken en güvendiği isim olacak.

Mike James (CSKA Moskova) – 2.5 milyon dolar

Milano’daki kötü sezon sonrası herkes onun kalitesini tartışmaya başlamıştı ama CSKA’ya gelerek koç Itoudis’in guardlara verdiği özgürlüğü çok iyi değerlendirdi, tekrar kendini ıspatladı ve Euroleague’in en iyi skorerlerinden biri olduğunu hatırlattı. Başarılı geçen sezonun ardından da 3 yıllık yeni bir kontrat kaparak Euroleague’in en çok kazanan oyuncularından biri olmayı elde etmiş oldu ki sonuna kadar da haketmişti.

Nikola Milutinov (CSKA Moskova) – 2.5 milyon dolar

Bu yazın flaş transferlerinden biriydi Sırp uzun. Son yıllarda Olympiakos’da gelişimini sürdüren Milutinov aslında geçen yaz Rus ekibine transfer olacaktı ama kulüpler arasında bonservis konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Bu sefer kontratı sona erdiği için rahatlıkla transfer sonuçlandı ve Euroleague’in en dominant uzunlarından biri olan oyuncu, Yunan ekibinde aldığı maaşın 1.5 katı daha fazla bir tutara Rus ekibine imza atmış oldu.

Shane Larkin (Anadolu Efes) – 3.7 milyon dolar

Pandemi nedeniyle sezon yarım kalan kadar Larkin tam anlamıyla fırtına gibi esiyordu Euroleague sahnesinde ve tartışmasız sezonun en değerli oyuncusu seçilecekti. Ancak pandemi onu ekonomik anlamda etkilemedi ve her ne kadar Anadolu Efes rakamları doğrulamasa da önümüzdeki 2 sezon için imzaladığı yeni kontratla beraber Avrupa’nın en çok kazanan iki oyuncucundan biri oldu. Aldığı rakamları bana göre fazlasıyla hakediyor ve yeni sezonda da Anadolu Efes’in şampiyonluk yolundaki en önemli kozu olacak.

Nikola Mirotic (FC Barcelona) – 3.8 milyon dolar

Geçen yaz NBA’den geri dönüp Barcelona’da oynama kararı verdiğin büyük ses getirmişti. Tabi bu etkinin önemli bir nedeni de kazanacağı maaş olmuştu. Pandemiye rağmen yeni sezon maaşında bir değişiklik olmadı Karadağ asıllı İspanyol yıldızın. Ancak kulüpten bir düzeltme yapıldı ve net maaşının 3.8 olduğu belirtildi, yine de halen listenin başında yer alıyor. Koç Saras’ın liderliğindeki Barça’nın saha içindeki liderliğinden biri olacağı gibi en önemli skor opsiyonu da olacak yine. Koç sorununu da çözen Barça’nın artık Mirotic liderliğinde en büyük şampiyonluk adaylarından biri olduğunu söylemek yanlış olmaz.

2 milyon dolara yakın alan diğer oyuncular:

Kostas Sloukas (Olympiakos): 1.8 milyon dolar
Nick Calathes (FC Barcelona): 1.8 milyon dolar
Sergio Rodriguez (Olimpia Milano): 1.8 milyon dolar
Malcolm Delaney (Olimpia Milano): 1.8 milyon dolar
Will Clyburn (CSKA Moskova): 1.8 milyon dolar
Rudy Fernandez (Real Madrid): 1.7 milyon dolar
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 1.7 milyon dolar
Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 1.7 milyon dolar

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …