Güncel Haberler

BSL’nin Yeni Takımı Merkezefendi Belediyesi Denizli Oluyor! (Teksüt Bandırma Kapanıyor!)

Finansal problemlerini çözmeyen Teksüt Bandırma, yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi‘nden çekilme kararı aldı. Kulübün konu hakkındaki resmi yazıyı TBF’ye yakın zamanda göndermesi bekleniyor.

Bandırma’nın ligden çekilmesi ile beraber, kriterlere uygun başvuruyu tek yapan kulüp olan, pandemi nedeniyle yarım kalan TBL sezonunu 3. sırada tamamlayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, BSL’nin yeni takımı olacak. TBL sezonunu 2. sırada tamamlayan Lokmanefendi Fethiye ise BSL’ye başvuru için gereken evrakları yetiştiremedi. Pazartesi (24 Ağustos) günü yapılacak 2020-21 sezonu BSL kura çekimine Denizli ekibi katılacak.

Bir diğer önemli konu ise Bandırma’nın çekilme kararını bu kadar geciktirmesi, onların TBL’ye katılım haklarının da kalmamasına neden olduğu yönergelere göre. Bir başka deyişle son yıllarda basketbolumuzun oyuncu fabrikalarından biri olan, altyapısı, tesisleri ve Avrupa’da da ülkemizi başarılı şekilde temsil etmesiyle bolca alkışladığımız bir kulüp yaşantısına sona veriyor olacak. Zaten hatırlayacağınız üzere tüm oyuncularını Beşiktaş’a bonservis karşlığında satmış ve bugüne kadar hiç bir transfer hamlesi yapmamıştı.

Kurulduğu günden bu yana bir türlü kurumsallaşamayan ve başkan kulübü olmaktan öteye geçemeyen Bandırma ekibinin ekonomik olarak rahat olduğu günlerde herşeyi halının altına süpürmesi, işlerin bu noktaya gelmesini sağladı. Kulübün finansal yapısının zarar görmüş olması, ekonomik olarak sıkıntılı günlere girdiğimiz bu dönemde sorunların halı altından ortaya çıkmasına neden oldu. Yıllardır yetişen bu kadar oyuncu, bu kadar başarıya rağmen bir krizde hemen kapıları kapatacak şekle gelmesi gerçekten çok üzücü. Umarız diğer kulüplerdeki basketbol yöneticilerinin tamamı da bu durumda kendilerine gereken dersleri alırlar. Maalesef Avrupa’nın en iyi liglerinden biri dediğimiz BSL’de son yıllarda kapanan takımları artık sayamaz hale geldik…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …