Güncel Haberler

NBA Draft’ında İlk Seçim Hakkı Minnesota’nın Oldu! (Tam Liste Burada)

16 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek olan 2020 NBA Draft seçimlerinde, takımların seçim sıralamasını belirleyecek olan Lotarya (kura çekimi) sonuçlandı ve ilk seçim hakkı Minnesota Timberwolves‘a gitti.

Wolves son olarak 2015 NBA Draftı’nda ilk sıradan seçim yapmış ve tercihini takımın halihazırdaki yıldızlarından biri olan Karl-Anthony Towns’dan yana kullanmıştı.

Bildiğiniz üzere lig pandemi nedeniyle ertelenene kadar Draft Lotarya’sının asıl tarihi Mayıs ayıydı ama erteleme bu organizasyona da yansıdı doğal olarak.

Statüye göre ligi en kötü galibiyet yüzdesi ile bitiren 3 takımın her birinin %14 şansı vardı ilk sıra seçimini kapabilmek için: Golden State Warriors (15-50), Cleveland Cavaliers (19-46), Minnesota Timberwolves (19-45).

Kura sonucunda ilk sıra seçim hakkını kazanan Wolves’un Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Gersson Rosas şu açıklamalarda bulundu:

Geçen sezon başladığımız yeniden yapılanma sürecinden önümüzde uzun bir yol var ama bu kazandığımız seçim hakkı bizim için gerçekten çok önemli bir hamle olacak. Takımımıza yüksek potansiyelli bir yıldız adayı katabileceğimiz için elbette çok heyecanlıyız ama bunun dışında takımımızı daha iyi hale getirebilmek için diğer çalışmalarımızı da sürdüreceğiz elbette. Takımımızda şuanda iki genç yıldız, D’Angelo Russell ve Karl-Anthony Towns var ve onlar üzerine bir yapılanma içerisindeyiz. Çok iyi ve genç bir kemik kadromuz var, bir çok avantaja sahibiz özetle. Biz de bunları gerek Draft seçimlerinde gerekse serbest oyuncu piyasasında en iyi şekilde kullanarak takımımızı güçlendirmeye çalışacağız.

Minnesota Timberwolves Resmi Web Sitesi

Draft’ta seçim yapacak takımların tam listesi şu şekilde:

  1. Minnesota Timberwolves
  2. Golden State Warriors
  3. Charlotte Hornets
  4. Chicago Bulls
  5. Cleveland Cavaliers
  6. Atlanta Hawks
  7. Detroit Pistons
  8. New York Knicks
  9. Washington Wizards
  10. Phoenix Suns
  11. San Antonio Spurs
  12. Sacramento Kings
  13. New Orleans Pelicans
  14. Boston Celtics (Memphis’den aldı)
  15. Orlando Magic
  16. Portland Trail Blazers
  17. Minnesota Timberwolves (Brooklyn’den aldı)
  18. Dallas Mavericks
  19. Brooklyn Nets
  20. Miami Heat
  21. Philadelphia 76ers (Oklahom’dan aldı)
  22. Denver Nuggets (Houston’dan aldı)
  23. Utah Jazz
  24. Milwaukee Bucks (Indiana’dan aldı)
  25. Oklahoma City Thunder (Denver’dan aldı)
  26. Boston Celtics
  27. New York Knicks (Clippers’dan aldı)
  28. Los Angeles Lakers
  29. Toronto Raptors
  30. Boston Celtics (Milwaukee’den aldı)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …