Güncel Haberler

Ormanspor Koçu Aydanarığ Yeni Sezon Oluşumunu Anlattı

ING Basketbol Süper Ligi‘ndeki çaylak sezonunun ardından ikinci sezonuna hazırlanan OGM Ormanspor‘un koçu Korhan Aydanarığ yeni kadro ve yapılanma hakkında Basketfaul’e detaylı bir röportaj verdi.

Röportajın satır başları şu şekildeydi:

  • Geçen sezon daha acemiydik. TBL ile BSL arasında büyük fark var. Sezon başında bazı sorunlar yaşadık, birçok oyuncu ülke basketboluyla ilgili duyumlarından dolayı bizi tercih etmedi. Ancak ödemeleri düzenli yaptığımızın anlaşılmasıyla Ormanspor şimdi tercih nedeni oldu. Geçen seneden daha fazla para harcamadık ama çok daha iyi kadro kurduk.
  • Çaylak, Avrupa’ya gelmemiş oyuncuları tercih etmiyorum. Türkiye’de oynamış, gözümle izlediğim ve 28 yaşından büyük oyuncuları özellikle aldım. Bu tür oyuncular bencillikten uzaklaşıyorlar.
  • Kağıt üzerinde iyi bir kadro kurduk ama kimyayı oturtabilmemiz gerekiyor. Önceliğimiz ligde kalmak ama sonrasında play off’larda mücadele edebilmek.
  • Rotasyonumuz daha geniş olduğu için geçen yıla göre daha tempolu oynamayı planlıyoruz. Koç olarak kontrollü basketbolu tercih etsem de bu sezon daha hızlı oynayacağız.
  • Yeni sezonda maçlarımızı kendi salonumuzda oynamak istiyoruz. Özellikle seyircisiz oynanacaksa Arena’da oynamanın anlamı yok. Arena’da sezonun maliyeti 400 bin TL. Bütün kulüpler maddi olarak zor durumda.
  • NBA’i izlerken sıkılıyorum. Savunmanın olmadığı, bireysel becerinin ön planda olduğu basketbol yerine daha dengeli basketbolu seviyorum. Sürekli koş koş’u da sevmiyorum, koçun oyuna dahil olduğu sistemden yanayım.
  • Gençler antrenmanda yaptıklarına göre süre alabilirler. Şampiyonluğa, ya da düşmemeye oynayan takımlarda gençlerin işi zor. Aralardaki takımlar daha rahat oynatabiliyor. Kadroyu doldurmadık ve gençlerin önünü açmaya çalıştık. Örneğin 4 numarada Cevher ve Yiğit Baran var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …