Güncel Haberler

RESMİ: Petkim Spor’a NCAA’den Bir Takviye Daha

Yeni sezonda artık ING Basketbol Süper Ligi‘nde oynayacağı resmileşen Petkim Spor, NCAA‘den bir yerli takviyesi daha yaptı.

Daha önce Arkansas State’den Canberk Kuş ile anlaşan İzmir ekibi, bu kez de St. Francis‘den yeni mezun olan Deniz Çelen ile anlaştı.

2.05 metre boyunda olan 1997 doğumlu uzun, bu sezon 31 maçta ortalama 25.5 dakika süre alırken 11.6 sayı, %43.6 3sayı, 6.3 ribaund, 1.6 asist, 1.2 blok istatistikleri ile mücadele etmişti.

Deniz hem 4 numarada hem de 5 numarada görev alabilen bir isim. Dış şut tehditi ve yüzü dönük de potaya gidebiliyor olması onu hücumda eşleşmesi zor bir silah yapıyor. Ayrıca dış şut yüzdesi iyi olan bir çok uzunun aksine gerektiğinde pota altında da savaşıp, sırtı dönük mücadele edebiliyor, ribaundlara iyi katkı veriyor Göründüğünden daha atletik olan bir uzun ve savunmada çember koruma konusunda da hiç fena değil. Elbette 4 numara oynadığında çabuk forvetlere karşı zorlanabilir ama diğer taraftan hücumda özellikle 5 numaraya kaydığında takımın saha yerleşimine çok değer katıyor. İkili oyunlar sonrası dışarı da devrilebilmesi sayesinde Petkim’de Ray gibi penetreci oyunculara çok iyi alanlar sağlayacaktır. Ayrıca direksiyonda Vasiliauskas gibi bir ikili oyun uzmanının olacağını da düşündüğümüzde, Deniz’den çok iyi faydalanacaklarını düşüniyorum.

Petkim’e gelerek gelişimi için doğru bir hamle yaptığını düşünüyorum. Eğer basketbola konsantre olup, çok çalışırsa mevcut yetenek paketi ile milli takıma kadar yolu uzanır Deniz’in. Bu sezon gelişimini yakından takip edeceğim isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …