Güncel Haberler

RESMİ: Caloiaro, Maccabi ile Nikah Tazeledi

Turkish Airlines Euroleague‘in sessiz ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, hem iç hem de dış transfer hamlelerini yapmaya başladı.

Euroleague’de Mayıs ayının sonunda sezonun iptal edilmesinin ardından koç Sfairopoulos’un planlarında yer almadığı belirtilen Angelo Caloiaro‘un bir çok takım ile anılmıştı ama sonrasında devam eden İsrail Winner Ligi’nde sergilediği performansla Yunan koçun gözüne girdi ve 2+1 yıllık yeni kontrata imza attı.

Tecrübeli forvet dış şutlardaki etkinliği, topu yere vurabilmesi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile bilinen bir oyuncu. Bu sezonun ilk bölümünde bunları sergileyememiş olsa da pandemi arası sonrası İsrail Ligi maçlarınıda kendisini bulmuş, yeniden faydalı olabileceği olabileceğini görmüştük. Ancak sırtı dönük, yani alçak post tehditinin olmaması ve 4 numarada bu tarz fizikli uzunları savunmakta zorlanması, 3 numarada ise atlet oyunculara karşı ağır kalabilmesi ile dezavantaj yaratabilen bir forvet. Bu sezon da rakibin durumuna göre hem 3 hem de 4 numarada süreleri Zoosman, Blayzer, Casspi gibi isimlerle beraber paylaşmasını, genelde benchten gelerek görev adamı rolüyla katkı vermesini bekleyebiliriz ki Euroleague sahnesindeki tecrübesi de artık daha değerli.

2.05 metre boyunda olan 30 yaşındaki Caloiaro, Euroleague sahnesinde 18 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken, 5.6 sayı, %34.4 3sayı, 2.8 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …