Güncel Haberler

RESMİ: Daçka ve Telekom’un Rakiplerinden Brindisi, Perkins ile Kadrosunu Tamamladı

FIBA Şampiyonlar Ligi C grubunda temsilcilerimiz Türk Telekom ve Darüşşafaka Tekfen’in rakiplerinden olan Happy Casa Brindisi, yeni sezon kadrosunu pota altına yaptığı hamleyle tamamladı.

Bu sezon Japonya’nın Niigata takımında forma giyen pivot Nick Perkins ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.03 metre boyunda olan 23 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun Japonya Ligi’nde 39 maçta 35.1 dakika süre alırken 20.4 sayı, 10.0 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Solak uzun hücumda etkili bir isim. Güçlü fiziği sayesinde alçak postta dominant bir performansa sahip, sırtı dönük bir çok silahı var ve temas aldığı pozisyonlarda dahi yüzdeli bitiriyor. Diğer taraftan yüzü dönük de etkili olabiliyor. Topu yere vurabilmesi ve orta mesafe tehditinin olması savunulmasını zorlaştırıyor. Ayrıca fiziğine göre atik bir oyuncu, topla hareketleri hızlı ve dönerek bulduğu atışlarla savunmaları çaresiz bırakabiliyor. İşin savunma tarafında da güçlü fiziği ve savaşçı kimliği ile alçak postta iyi iş çıkarıyor. Ribaundlar konusunda da pozisyon bilgisi ve yine fiziği sayesinde takımına üst düzeyde katkı verebiliyor. Yanal çabukluğu da ortalama seviyede, adam değişmelerde kısaların karşısında kolay yenilmiyor.

Eksilerine gelecek olursak. Atletik bir isim değil ve açık alanda ağır kalıyor genelde, tempo basketboluna çok uygun bir uzun değil. Ayrıca 3 sayı tehditi istikrarsız ve faul çizgisinde de kötü bir yüzdeye sahip. Sadece skoru düşünen bir oyuncu, pas becerileri sınırlı. Tüm bunların yanında halen ham bir oyuncu olduğunu belirtmem lazım. Taktik olarak da mental olarak da çok daha fazla gelişmesi gerekiyor. Ayrıca atletizminin düşük seviyede olmasının da etkisiyle çemberi iyi koruyabilen bir uzun değil, önemli eksilerinden biri. Topsuz savunma da geliştirmesi gereken konulardan biri, konsantrasyon sorunu var ve pozisyon bilgisi iyi değil adam-alan takibi konusunda.

Özetle Perkins yüksek potansiyeli olan ancak henüz ham bir yetenek. Brindisi’de Serie A ve Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez Avrupa tecrübesi yaşayacak. Net bir 5 numara olmaması ve savunmadaki eksileri onu riskli bir hamle yapıyor ama mevcut potansiyeli ile bence alınmaya değer bir risk.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …

Bir Yorum

  1. Baya yanlış bir transfer olmuş. Çok ağır ve serbest atışları çok kötü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir