Güncel Haberler

Campazzo, Adım Adım NBA Sahnesine Yaklaşıyor!

Görünüşe göre Facundo Campazzo‘nun, NBA sahnesine çıkması neredeyse kesinleşmiş durumda!

New York Times’dan Marc Stein’ın haberine göre Arjantinli yıldızın 18 Ekim’de başlayacak olan NBA serbest oyuncu pazarında yer alacağı artık neredeyse kesinleşmiş durumda.

Haberin detaylarında, kulübü Real Madrid‘in oyuncusunun NBA macerasına atılmak istediğini 3 aydır bildiği belirtilmiş. Mayıs ayına dönerse Campazzo’nun Arjantin milli takımındaki koçu Jorge Hernandez de bu durumu işaret etmiş, oyuncunun transfer döneminde NBA fırsatlarını değerlendireceğini ama bu sefer daha iyi bir rol istediğini belirtmişti.

Sizlere daha önce ilettiğim gibi Arjantinli yıldız ile ilgilenen 2 takımdan biri de Real Madrid’den takım arkadaşı Doncic’in liderlik ettiği Dallas Mavericks ki Sloven yıldız da eski takım arkadaşının NBA’de olmayı hakettiğini ve onu da bu sahnede görmeyi umduğunu dile getirmişti yaptığı açıklamalarda.

Bu yaz en çok konuşulan transfer konularından biri olan bu hamlenin en önemli detayı ise Campazzo’nun İspanyol devi ile imzlamış olduğu kontratta yer alan 6 milyon dolar değerindeki NBA çıkış maddesi. Bu önemli çünkü kurallar gereği NBA takımları oyuncu bonservisleri için sadece 725 bin dolar ödeyebiliyor yani kalan 5 milyon 275 bin doları Arjantinli oyun kurucunun kendisinin ödemesi gerekiyor.

Bu noktada Stein’ın haberinde yer alan bir ayrıntı çok önem kazanıyor. Campazzo, kulübünün kendisine bugünden Ekim ayına kadar ödemesi gereken 1.2 milyon dolarlık maaşı NBA’e gidebilmek için ilk taksit olarak bırakacağını iletti yönetime. Kalan ödeme tutarının ise birkaç taksitle ödenmesi konusunda yönetimin oyuncusuna kolaylık sağlayacağı gelen haberler arasında.

Campazzo 2015-17 yılları arasında Murcia’da kiralık oynadıktan sonra Real Madrid’e dönmüş ve Avrupa’nın en iyi guardları arasına adını yazdırmayı başarmıştı özellikle Turkish Airlines Euroleague sahnesindeki performansıyla. 2019-20 sezonunda 28 Euroleague maçında 9.9 sayı, 7.1 asist, 2.3 ribaund, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

https://youtu.be/bF2wXgOwMwQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …

Bir Yorum

  1. Özellikle Avrupa için harika bir oyuncu ancak NBA’de sıkıntı yaşar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir