Güncel Haberler

TBF Yeni Sezonun Takvimini Açıkladı

Pandemi nedeniyle iptal olan 2019-20 sezonunun ardından TBF, yaptığı açıklamayla 2020-21 sezonunun takvimini ve pandemi koşullarının basketbola nasıl etkileyeceğini içeren “Basketbola Dönüş Protokolü”nü kamuoyuna duyurdu.

Protokolde hem yeni sezonunun kuralları ve hem de pandeminin şiddetine göre olası lig statüleri belirlendi. Ayrıca tesislerde, ofis alanlarında ve konaklama tesislerinde alınması gereken en ufak detaylar belirlendi. TBF hazırlık maçlarının nasıl oynanabileceğini de açıkladı bu protokolde ki 31 Ağustos’a kadar hazırlık maçlarının yapılmasının yasak olduğu belirtildi.

PROTOKOLÜN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu detayların dışında elbette yeni sezonun takvimi de belli oldu. Tabi TBF, nihai takvimin ilerki bir tarihte, 14 Ağustos’ta açıklayacağını da ekledi.

Şuan için açıklanan takvimin detayları şu şekilde:

Normal Sezon – 1. Devre: 26 Eylül 2020 – 11 Ocak 2021

Normal Sezon – 2. Devre: 15 Ocak 2021 – 3 Mayıs 2021

Türkiye Kupası: 9-14 Şubat 2021

Play-offlar: 12 Mayıs – 15 Haziran 2021

Yeni takvime göre normal sezonda 240 maç oynanacak. Play-off döneminde ise 17 ile 27 maç arasında oynanması bekleniyor. Play-offlar da önceki yılların aksine sırasıyla 3, 5, 7 maç üzerinden oynanmayacak. Yeni statüye göre çeyrek final 3 maç, yarı final ve final eşleşmeleri ile beşer maç üzerinden oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …