Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş Bir Genç Yıldızı Daha Kadrosuna Kattı

Beşiktaş Sompo Sigorta gençlik projesi kapsamında Teksüt Bandırma ile yaptığı anlaşmanın parçası olan bir transferi daha resmi olarak açıkladı.

Siyah beyazlılar adı bir dönem Fenerbahçe Beko ile de anılan genç uzun Alperen Şengün ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

2.05 metre boyunda olan henüz 18 yaşındaki Alperen Şengün ise bu sezon BSL’de 22 maçta ortalama 13.0 dakika süre alırken 5.0 sayı, 3.9 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 15 maçta ortalama 14.4 dakika süre alırken 6.6 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etti.

Henüz 18 yaşında olmasına rağmen çok iyi ve güçlü bir fiziğe sahip. Bunu hem yüzü dönük hem de sırtı dönük pozisyonlarda iyi kullanıyor hücumda. 2.05 boyuna rağmen topu yere vurabilmesi çok değerli. Fakat dış şutları istikrarsız ve orta mesafleri de pek tercih etmiyor diyebiliriz. 4 numarada modern basketbola uyum sağlayabilmesi için dış şutlarını geliştirmesi şart. Boyalı alanda ise hem ikili oyunlarda hem de sırtı dönük pozisyonlarda iyi bir bitirici, ayrıca genç yaşına rağmen soğuk kanlılığı da dikkat çekiyor bu bitirişlerde. Ribaunlarda da pozisyon bilgisi ve fiziksel avantajları ile takımına iyi katkı veriyor, savaşçı kimliği ve fiziksel temastan kaçmaması da dikkat çekiyor. İşin savunma tarafında ise güçlü fiziği bu kez dezavantaj olabiliyor, çünkü özellikle yüzü dönük hücumculara karşı ağır ve hantal kalabiliyor, fazla kilolarından kurtulmas gerekiyor modern bir 4 numara olarak. Ama tabi boyu 5 numara için uygun bu nedenle o pozisyona kayarak da bu yönünü geliştirebilir. Özetle çok şey beklediğimiz, gelecekte milli takımın uzunu olmasını istediğimi çok değerli bir yetenek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …