Güncel Haberler

RESMİ: Jones, Bursa’dan Ayrıldı ve Yeni Adresi Maccabi Tel Aviv Olacak

Bu sezon Frutti Extra Bursaspor‘un lideri olan ve başarılı performansı ile Turkish Airlines Euroleague takımlarının da dikkatini çeken Chris Jones‘un yeni adresi belli oldu.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Birleşik Amerikalı oyuncu Bursa’dan ayrıldı ve yeni rotası Maccabi Tel Aviv olacak.

Jones, Bursaspor ile yeni sezon için bir anlaşma yapmış ancak kontratında yaz sonuna kadar geçerli “Euroleague çıkış opsiyonu” bulunduruyordu. İşte Maccabi de bu opsiyonu değerlendirdi ve temsilcimize kontrat çıkış bedeli olarak 150 bin dolar ödeyecek transferi bitirebilmek için.

Kulübün Jones’un ayrılığı hakkında yayınladığı teşekkür ve veda mesajı şu şekildeydi:

Geçtiğimiz sene takımımızın önemli isimlerinden olan ve önümüzdeki sezon planlamasında tekrar kadromuzda görmek istediğimiz Chris Jones ile yapılan transfer görüşmeleri esnasında kendisine gelen birçok cazip teklife rağmen, kulübümüzde kalmaya karar vermiş ve bonservis bedeli karşılığı Euroleague çıkış opsiyonu şartıyla sözleşme imzalamıştır.

Oyuncumuz birkaç gün önce kendisine Maccabi Tel Aviv takımından teklif geldiğini, kulübümüzü ve şehrimizi çok sevmesine rağmen, bu teklifi değerlendirmek istediğini belirtmiştir.

Geçtiğimiz sezon boyunca Bursaspor formasına yakışır performans ve duruş sergileyen oyuncumuzun Maccabi Tel Avivi gibi Avrupa’nın en önemli kulüplerinden birine yolcu etmenin gururunu yaşamakla beraber, kulübümüz bu transferden mevcut şartlarda önemli bir gelir elde edecektir. Kendisine bundan sonraki spor yaşamında başarılar dileriz.

Süper Lig’deki ilk sezonumuzdaki kadrodan Euroleague arenasına iki oyuncu gönderip, bu oyuncularımızdan da kulübümüz önemli bir gelir elde etmiştir. Aynı şevk ve titizlikle transfer çalışmalarımız devam etmekte olup, taraftarlarımıza lig ve Avrupa arenasında kendilerine yakışır Bursaspor takımı izlettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bursaspor Resmi Twitter Hesabı

Sizlerle daha önce Jones hakkındaki yorumlarımı BURADA paylaşmıştım.

1.88 metre boyunda olan 27 yaşındaki Jones, sezon iptal olana kadar BSL sahnesinde 15.3 sayı, 3.2 ribaund, 6.8 asist, 1.9 top çalma istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …