Güncel Haberler

Doncic, Campazzo’nun NBA’de Başarılı Olacağını Düşünüyor

Uzun süredir hem İspanya hem de Arjantin basınında Facundo Campazzo‘nun takımı Real Madrid ile kontratı olmasına rağmen ayrılarak NBA’e gideceği haberleri yer alıyor.

NBA’e gider gitmez hızlıca uyum sağlayan ve harika performansı ile Avrupa’dan sonra Amerika’daki basketbol severlerin de gönlünü kazanan Luka Doncic, Real Madrid‘den eski takım arkadaşı Facundo Campazzo‘nun NBA’de oynamak için yeterli seviye ve kalitede olduğunu düşünüyor.

Fanustaki ilk maçın ardından düzenlediği videokonferans ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doncic, eski takım arkadaşı Campazzo’nun kariyerine NBA’de devam etme ihtimali hakkında gelen soruya şu şekilde yanıt verdi:

Eğer NBA’e gelirse çok mutlu olurum. Campazzo NBA’de oynamayı hak ediyor. Umarım NBA’e gelir ve çok başarılı olur.

Arjantinli guard ile Dallas Mavericks’in dışında Minnesota Timberwolves’ın ilgilendiği gelen haberler arasında. Ancak önemli bir nokta var ki o da Real Madrid’den ayrılabilmesi için 6 milyon dolar değerindeki bonservisin kulübe ödenmesi gerekiyor. NBA kuralları gereği ise takımlar bonservis için en fazla 725 bin dolar ödeyebiliyorlar. Hal böyle olunca oyuncunun kalan 5 milyon 275 bin doları kendi ödemesi gerekiyor.

Campazzo ile Doncic 2017-18sezonunda Real Madrid forması ile birlikte mücadele etmişler, dönem dönem sahada aynı anda yer alırken, müthiş performanslara imza atmışlardı birlikte. Ayrıca Real Madrid, Doncic’in NBA’e gitmeden önceki son sezonunda hem Turkish Airlines Euroleague hem de İspanya Liga Endesa şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Doncic’in Real Madrid’den ayrılmasının ardından Campazzo’nun takımdaki rolü bir hayli arttı. Campazzo, kendisini NBA dışındaki en elit oyun kuruculardan birisi olarak herkese kanıtladı. Arjantinli oyun kurucu, 2019-20 sezonunda EuroLeague’de oynadığı 28 karşılaşmada maç başına 23:53 dakika sahada kalırken 9.9 sayı, 7.1 asist, 2.3 ribaund, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …