Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’a NBA Patentli Oyun Kurucu

Takımın başarılı guardı Jones’u Maccabi Tel Aviv’e kaptıran Frutti Extra Bursaspor, yerini NBA patentli bir oyun kurucu ile doldurmaya hazırlanıyor.

Sportando’nun haberine göre temsilcimiz, son olarak NBA G-League ekiplerinden Delaware forması giyen Xavier Munford ile prensipte anlaştı, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon 43 maçta ortalama 30.3 dakika süre alırken 17.9 sayı, %37.0 3sayı, 5.3 ribaund, 5.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Kariyerindeki ilk Avrupa macerasında, 2016-17 sezonunda sadece 6 maçta Barcelona forması giymiş, 2.0 sayı, 1.0 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. NBA’de ise 20 maçta görev alırken ortalama 13.3 dakika süre alırken 4.2 sayı, 1.6 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Munford aynı zamanda 2017 yılında Amerika Dünya Kupası elemelerinde ve FIBA AmeriCup turnuvalarında ABD milli takımının formasını 11 maçta giymiş ortalama 20:46 dakika süre alırken 11.1 sayı, %36.1 3sayı, 3.5 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Munford, top tekniği yüksek ve delici bir oyun kurucu. Özellikle hız değiştirmelerini iyi yaparak savunmaların dengesini bozabiliyor. Potaya gidişlerde orta mesafe tehditi olduğu gibi atletik özellikleri sayesinde kendisinden uzun ve fizikli oyuncuların üzerinden de potaya yakın pozisyonları bitirebiliyor, bitirişlerde her iki elini kullanması da önemli bir artı. Ancak topun elinde olmasını seven bir guard olarak ikili oyunlarda direkt potaya gittiği ya da 3 sayı denediği pozisyonlarda, dribbling sonrası orta mesafe atışlarına göre daha düşük verimde oynuyor. 3 sayı konusunda yakala at pozisyonların daha verimli olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla en önemli silahı penetre sonrası orta mesafe atışlar diyebiliriz. Oyunun savunma tarafında ise çabukluğu ve oyunu iyi takip edip, hücumu okumasıyla takıma faydalı olan, bu alanda da aktif bir guard.

G-League’de zaman zaman skor yükü tek başına onun omuzlarında kaldığında yanlış şut seçimlerin ve yükselen top kaybı sayılarıyla sorun yaşamıştı. Bursa’da yanında Hamilton, Newman, Perry Jones gibi önemli hücum silahları olacağı için top paylaşımını daha iyi yapıp arkadaşlarından destek alarak bu sorunu aşması gerekecek. Ama Munford kariyeri boyunca öncelikli olarak skoru düşünen bir oyun kurucuydu, dolayısıyla yeni takımında daha paylaşımcı daha organizatör olmak konusunda kendisini geliştirmesı gerekecek. Çünkü bu takımda bir çok silah var ve ondan sadece skor bulması beklenmeyecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …