Güncel Haberler

TBL’ye Alınmayan Konyaspor’un Gözü BSL’de!

Katılım bedelini zamanında yatırmayan Konyaspor, TBF tarafından TBL’ye alınmadı ve TB2L’ye davet edilecek, şartları sağlayabilirse bu ligde yer alacaklar yeni sezonda.

Ancak TBF’nin bu kararının ardından ilginç bir söylenti atıldı ortaya. Buna göre Konyaspor, TBL için katılım payını bilerek yatırmadı çünkü hedefleri finansal anlamda sıkıntılı günler geçiren ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Teksüt Bandırma‘nın haklarını satın almak.

Hatırlayacağınız üzere Bandırma, BSL için katılım şartlarını yerine getirmiş ancak bu süreçte takımın temelini oluşturan tüm yetenekli oyuncularını Beşiktaş’a vermiş ayrıca şuana kadar yerli ya da yabancı transferi konusunda herhangi bir hamlede bulunmamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Görünen o ki basketbolumuzda önemli bir devir kapanmak üzere. Kurduğu kaliteli alt yapı sistemi ile yıllardır basketbolumuza hizmet veren ve önemli oyuncular yetiştiren, aynı zamanda Avrupa kupalarında da ülkemizi başarılı şekilde temsil eden Bandırma ekibi artık tamamen sahneden çekiliyor. Çünkü zaten TBL’deki Bandırma Kırmızı’nın haklarını Sigortam.net takımına satmışlardı yani Konyaspor ile bu anlaşmayı da sağlarlarsa üst liglerde yarışma hakları kalmayacak. Umarız kulübü tamamen kapatma yoluna gitmezler ve en azından alt yapılarda mücadele etmeye devam ederler. Yoksa ülke basketbolunun çok önemli oyuncu fabrikalarından birini kaybetmiş olacağız…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …

Bir Yorum

  1. Gerçekten üzücü bir durum. Konya için, çok üzücü olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir