Güncel Haberler

NBA, Yeni Fanus Formatı ile Başlıyor

Corona virüs salgınının basketboldaki ilk büyük etkisinin yaşandığı NBA, 11 Mart’ta verdiği arayı eşsiz bir şölen ile sonlandırmaya hazırlanıyor. 2020 NBA Bubble, tüm basketbolseverlere pek de tanık olmadıkları tarzda bir heyecanı vadediyor. 22 takımın eşsiz mücadele vereceği NBA Bubble, yeni formatıyla da merak yaratıyor.

NBA, bu gece geri dönüşe hazırlanırken basketbolseverleri daha önce tanık olmadıkları bir yeni düzen, format bekliyor. NBA Bubble’a katılan takımların her biri, Play-Off potasındaki durumlarını belirlemek adına 8’er maç oynayacaklar. Oynanan bu maçlar sonrasında Play-Off potasındaki yerleri belli olacak. Burada kritik nokta konferanslardaki son sıralar olacak. Çünkü maçlar tamamlandığında 8. ile 9. sıra arasındaki galibiyet farkı 4’ten az ise bu kez o takımların eşleşmesine tanık olacak.

8. sıra için konferanslarda oynanacak mini turnuvada, 8. sıradaki ekibin 9. sıradaki ekibi mağlup etmesi sıralamadaki yerlerini garantilemelerini sağlayacak. 9. sıradaki ekip, 8. sırayı almak istiyorsa rakibini üst üste 2 kez mağlup etmesi gerekecek.

Play-Off formatı

Play-Off için toplam 16 takım belirlendikten sonra büyük bir çekişme bizleri bekliyor olacak. Çünkü normal sezon kısa bir şekilde geçilme mecburiyetini yaşasa da Play-Off maçları, geleneksel formatta oynanacak. Play-Off’un ilk turundan finallere kadar olan bölümde klasik şekilde 7 maç üzerinden 4 galibiyete ulaşan zaferi elde etmiş olacak.

Kaynak: Fanatik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …