Güncel Haberler

Real Madrid Guard Rotasyonunu Korumak İstiyor

Arjantinli yıldızı Campazzo’nun NBA’e gitmesi gündemde olan Real Madrid‘de takviye yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

İspanyol basınından gelen haberlere göre Real, bu transfer gerçekleşirse guard rotasyonunda herhangi bir ayrılığa izin vermeyeceği gibi takviye yapmayı da düşünmüyor.

Koç Laso yönetime verdiği raporda bu ayrılığın gerçekleşmesi durumunda yola tecrübeli kaptan Sergio Llull, 2018-19 sezonunun Liga Endesa MVP’si Nicolas Laprovittola, Zaragoza’dan yeni transfer edilen genç yıldız adayı Carlos Alocen üçlüsü ile devam etmek istediğini açıkladı.

30 yaşında olan 1.90 metre boyundaki Arjantinli guard, takıma geçtiğimiz sezon Joventut Badalona’dan, sezonun MVP’si ünvanı ile katılmıştı. Ancak bu sezon Euroleague’de 5.0 sayı, 3.0 asist ve Liga Endesa’da ise 6.0 sayı, 2.9 asist istatistikleri ile katkı verebilmiş, beklentilerin çok altında kalmıştı. Badalona ile MVP olduğu bir önceki sezonda 17.1 sayı, 6.4 asist istatistiklerini yakalamıştı. Arjantinli guard, Panathinaikos ile anlaşmış ve yönetime ayrılmak istediğini de belirtmişti. Ama bu son gelişmelerin ardından Campazzo’nun ayrılması durumunda transferin gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.

Aslında Real tam onun istediği tempoda ve hücuma dayalı bir basketbol oynuyor. Ben başarılı olacağını düşünenlerdendim ancak Campazzo ile aynı anda sahada kalamaması, Laso’nun size nedeniyle birini seçmesi ve bunun da doğal olarak Campazzo olması, Llull’un sakatlıktan dönmesi ile de dakikalarının iyice azalması kendisini göstermesine engel oldu.

https://youtu.be/Ix6JXTcPahc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …