Güncel Haberler

Ufuk Sarıca Yeni Sezon Hakkındaki Beklentilerini Anlattı

Pınar Karşıyaka‘nın başarılı koçu Ufuk Sarıca, yeni sezon hakkındaki beklentilerine ve öngörülerine dair Basketfaul’e açıklamalarda bulundu.

Sarıca, Anadolu Efes ve Fenerbahçe’nin yine favori olduklarını, Türk Telekom ile Bahçeşehir’in de yeni hamleleriyle önemli takımlar arasında yer aldıklarını belirtti. Kadroyu korumuş olmalarının kendilerine getirdiği avantajı da vurgulayan koçun açıklamalarına dair satır başları şu şekilde:

  • Geçen sezona 11-12 yeni oyuncuyla başlamıştık, bu defa kadromuzu çok büyük ölçüde koruduk, bu nedenle en büyük avantajımız istikrar olacak. Raymar Morgan ve Sek Henry’yi sistemimize kısa sürede adapte etmeye çalışacağız.
  • Raymar Morgan, takımdan ayrılan Jordan Morgan’a göre daha kısa ancak ribaund sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. İki oyuncu arasında Jordan lehine 2.5-3 ribaund farkı var ama biz takım olarak ribaund kovalayan bir takımız. Nitekim geçen sezon da uzun takım olmamamıza rağmen ligde ribaund sıralamasında ikinci sırayı almıştık.
  • Forvetlerimiz ve kısaların topladığı ribaundlar sayesinde geçen sezon topu ön sahaya çabuk getirip çok fast-break atmıştık. Yine aynısını yapmaya çalışacağız.
  • Bu sezon Raymar’ı, şutu olduğu için Jordan’dan farklı kullanacağız.
  • Lig çok zorlu geçecek, birçok takımın bütçesi birbirine çok yakın. Anadolu Efes öncelikli favori gözüküyor ve tabii Fenerbahçe’nin de şansı var. Yaptıkları transferlerle Türk Telekom ve Bahçeşehir Koleji’ni de üzerimizdeki gruba koyuyorum ama elbette biz yine her maçı, her sırayı zorlayacağız. Sezon başlarken ligdeki ilk hedefimiz ilk 4 arasına kalmak olacak.
  • Geçen sezonun tamamlanamaması bizim açımızdan büyük şansızlık oldu. FIBA EuropeCup’ta şampiyon olmak için iki galibiyete ihtiyacımız vardı. Ligde de şampiyonluğu kovalayabilirdik.
  • Bu sezon alt taraftaki takımların, play off bandına yakın olacaklarını düşünüyorum. Play off’a kalacaklar son hafta belli olabilir. Ekonomik sorunlar nedeniyle sezon içinde fazla hamle görmeyebiliriz.
  • Maçların seyircili oynanması çok önemli ve değerli. Karşıyaka ciddi bir hasılat gelirine sahip, ayrıca taraftarımızın takıma verdiği destek tartışılmaz.
  • Görkem’in önünü tıkamamak lazım, bu nedenle onu bu sezon kiralık vereceğiz. Adem Bona omuzundaki sakatlık nedeniyle sezona geç başlayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …