Güncel Haberler

FLAŞ: Barcelona, Vesely’yi Kadroya Katmak İstiyor

Koç Obradovic’in Fenerbahçe Beko ile devam etmeyeceğinin resmileşmesinin ardından sarı lacivertlilerin yıldız isimlerinin de ayrılık haberleri birbir netleşmeye başladı.

Ancak şimdiye kadar pek gündemde olmayan bir isim Jan Vesely de markette adı ön plana çıkan isimlerden oldu. Tomic ile yollarını ayırma ihtimali bulunan Barcelona‘nın Çekyalı uzun ile ciddi şekilde ilgilendiği gelen haberler arasında.

Diğer taraftan koç Obradovic takımdan ayrılmış olsa da, bütçe düşecek olsa da Vesely’nin takımda kalma ihtimali en yüksek olan yabancı oyuncu olduğu da biliniyor. Tecrübeli uzunun yıllık 2.4 milyon dolar değerinde ve 2022 yazına kadar geçerli bir kontratı bulunuyor sarı lacivertlilerle.

2.13 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 8.6 sayı, 4.3 ribaund ve BSL’de ise 6.5 sayı, 4.3 ribaund istatistikleri ile mücadele ederken, iki kulvarda da en kötü Fenerbahçe performansını geride bırakmıştı. Buna rağmen halen ligin en değerli 5 numaralarından biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Geliştirdiği orta mesafe şutları ve faul yüzdesi, ikili oyunlardaki etkili hava harekatları, ribaundlardaki etkisi artı hem ikili savunmasında kısaların karşısında kalabilmesi hem de çemberi blok tehditi ile iyi koruyabilmesi ile çok değerli bir parça. Fenerbahçe’nin onu da kaybetmesi takımın ciddi anlamda gerilemesi anlamına gelecektir.

Vesely 6 yıllık Fenerbahçe kariyerinde 3 kere BSL şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2017’de de Euroleague şampiyonluğu başarılarını elde etmişti. Geçen sezon Euroleague sahnesinde normal sezonun MVP’si seçilen Çek uzun, 17.6 sayı, 4.7 ribaund istatistikleri ile takımına Final Four yolunda liderlik etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …