Güncel Haberler

RESMİ: Walkup, Zalgiris’te Kaldı

Zalgiris Kaunas yeni sezon öncesi guard rotasyonu için önemli bir oyuncusunu daha takımda tutmayı başardı.

Kontratında 20 Temmuz gününün sonuna kadar 175 Euro bonservis bedeliyle serbest kalabilir maddesi bulunan Thomas Walkup, herhangi bir takımla anlaşmadı ve Litvanya ekibinde kalmayı tercih etti.

Birleşik Amerikalı oyuncunun hedefi yeni sezonda NBA’de forma giyebilmek ama pandemi nedeniyle NBA’de 2019-20 sezonunun sarkması serbest oyuncu piyasasının da 18 Ekim’e ertelenmesine neden olmuş durumda.

Walkup’ın adı Olympiakos, Fenerbahçe, Kızıl Yıldız, Valencia, Maccabi Tel Aviv gibi bir çok Euroleague takımıyla birlikte anılmıştı.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon askıya alınana kadar 28 maçın tamamında forma giyerken ortalama 26 dakika sahada kalmış ve 9.6 sayı, 3.6 ribaund, 5.5 asist, 1.0 top çalma ile komple bir performans sergilemişti.

Walkup fiziksel özellikleri ön planda olan ve delici bir guard. Diğer taraftan saha görüşü ve ikili oyun organizasyonları konusunda koç Jasikevicius’un tedrisatından geçmiş olmasının avantajıyla işin savunma tarafındaki eksikleri kapatabilecek bir guard. Rakibin 1, 2, 3 numaralı pozisyonlarındaki isimlerini savunabilecek derecede güçlü bir fiziğe ve çabukluğa sahip.

Yeni sezonda da koç Schiller’in sahadaki gözü, kulağı olacağını düşünüyorum. Yeniden yapılanan Zalgiris’in onun yanına koyacağı şutör bir iki numara ile yine can yakabilecek bir guard rotasyonu olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …