Güncel Haberler

FLAŞ: Karşıyaka’dan Pota Altına Morgan Takviyesi Geliyor

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Pınar Karşıyaka, pota altını tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Timeout’un haberine göre daha önce ülkemizde Tofaş forması giymiş olan ve son olarak Unics Kazan‘da izlediğimiz Raymar Morgan ile prensipte anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

Böylece Morganlar arasında bir takas oldu diyebiliriz iki takım arasında 🙂

2.02 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon EuroCup sahnesinde 14 maçta 20.5 dakika süre alırken 11.3 sayı, 5.1 ribaund, 1.1 asist, 1.0 top çalma ve VTB Ligi’nde ise 12 maçta ortalama 20.3 dakika sahada kalırken 13.4 sayı, 4.9 ribaund, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Bu arada ufak bir hatırlatma, Morgan daha önce 2011-12 sezonunun başında kısa bir süre Karşıyaka formasını zaten giymişti, yani 9 senenin ardından tekrar dönüyor eski takımına.

Tofaş’daki başarılı sezonun ardından Unics Kazan forması ile EuroCup sahnesinde de iyi işlere imza atmış değerli bir uzun Morgan. Aslında Karşıyaka’dan ayrılan ve Unics Kazan ile anlaşan Jordan Morgan ile de bir çok benzerlikleri var. Raymar da orta mesafe tehditi olan, potaya çabuk devrilen, alçak postta üretme konusunda etkili, fiziksel oyundan kaçmayan, ribaundlara çok iyi katkı veren bir undersized uzun. Savunmada da çabuk ayakları ile adam değişmelerde kısanın karşısında kalabilmesi önemli bir artı. Ayrıca o da tecrübesi ve kaliteli karakteri ile takımdaki oyunculara örnek olacak, liderlik edebilecek bir oyuncu. Özetle Karşıyaka, Jordan’dan sonra bulabileceği en doğru isimlerden birini kadroya katmış oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=BxMUXKnnoTE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

4 Yorumlar

  1. Tamda nokta atışı bir transfer. Karşıyaka yapabileceği en iyi uzun transferlerinden birini yaptı.

    • Pota altı savunmasını oldukça güçlendirecek bir transfer oldu. Tebrikler karşıyaka

  2. Savunma direncini kesinlikle uçuracak bir oyuncu. Güç katacak.

  3. Tam yerinde bir transfer oldu.