Güncel Haberler

Zenit, McCollum ile Görüşüyor

Unics Kazan ile kontratı sona eren, serbest kalan eski Galatasaraylı ve Anadolu Efesli Errick McCollum, transferin flaş takımı Zenit ile görüşüyor.

Daha önce guard rotasyonuna Pangos ve Baron eklemelerini yapan, aynı zamanda Henry ile de görüşmelerini sürdüren Rus ekibi McCollum ile de 2 yıllık konusunda görüşmelere devam ediyor.

1.88 metre boyunda olan 32 yaşındaki combo guard 7DAYS EuroCup’da 16 maçta ortalama 28.2 dakika süre alırken 17.1 sayı, %36.0 3sayı, 3.1 ribaund, 3.9 asist, 1.1 top çalma ve VTB Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 27.8 dakika süre alırken 19.9 sayı, %34.0 3sayı, 2.9 ribaund, 3.6 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

2016 yılında Galatasaray forması ile EuroCup şampiyonluğu yaşayan 2019 yılında da Unics Kazan forması ile EuroCup’da sezonun en iyi beşine seçilen McCollum kalitesi tartışılmaz bir hücum silahı. Birebirde sürati, etkili dış şutları ve deliciliği ile komple bir oyuncu. Ancak fiziksel dezavantajlarının da etkisiyle iki guard pozisyonun arasına sıkışmış bir yıldız. Euroleague sahnesinde daha önce bu nedenle özellikle savunmada problemler yaşamıştı.

Artık daha tecrübeli ve kendisini daha tanıyan bir oyuncu. Zenit’de 4-5 guarddan oluşacak rotasyonda hem 1 hem de 2 numarada kendisine yer bulabileceğini, bu kez Euroleague’de daja başarılı olabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=ixsoQSUUNX0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …