Güncel Haberler

İsrail’de Final Four’a İlk Adını Yazdıran Rishon Oldu (Galatasaylı Hamilton’dan 26 sayı)

İsrail Winner Ligi play-off serisi 2. maçında Maccabi Haifa‘yı deplasmanda 82-101’lik skorla geçen Maccabi Rishon, seriyi 2-0 ile geçerek adını Final Four’a yazdıran ilk takım oldu.

Rishon’un Final Four’daki rakibi ise Hapoel Jerusalem – Nes Ziona serisinin galibi olacak ki seride Jerusalem 1-0 önde.

Yeni sezonda Galatasaray Doğa Sigorta forması ile izleyeceğimiz Alex Hamilton 26 sayı, 3-6 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 28 verimlilik puanı ile galibiyetin mimarı oldu. Rishon’da eski Uşak ve Telekomlu Darryl Monroe 25 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 4 top çalma ve bir diğer eski Uşaklı D’Angelo Harrison ise 13 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 4 top çalma istatistikleri galibiyetin diğer mimarları oldular.

Haifa cephesinde ise Speedy Smith 21 sayı, 9 ribaund, 7 asist ile öne çıkarken, eski Büyükçekmeceli Andrew Andrews 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Reggie Upshaw 14 sayı, 5 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Maccabi, Deplasmanda Holon’u Ezip Geçerek Finale Çıktı!

İsrail Winner Ligi yarı final serisi 2. maçında Maccabi Tel Aviv konuk olduğu Hapoel Holon‘u …