Güncel Haberler

RESMİ: Bursa’nın Rakiplerinden Trento’dan Çaylak Uzun Takviyesi (Galatasaray’ı Reddetmişti)

7DAYS EuroCup D grubunda temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’un rakiplerinden biri olan Trento, pota altı rotasyonuna potansiyelli bir çaylak ekledi.

Galatasaray’ın da istediği ama ödemeler konusundaki kötü reputasyonu tarafından anlaşamadığı, son olarak G-League‘de Wisconsin forması giyen Luke Maye ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

2.03 metre boyunda olan 23 yaşındaki çaylak uzun, G-League sahnesinde çıktığı 34 maçta 10.7 sayı, 7.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

2017 yılında North Carolina ile NCAA şampiyonluğuna ulaşan Maye, yüksek yüzdeli üçlükleriyle ön plana çıkan bir uzun forvet. Zeki ve çok yönlü bir oyuncu. Yakala at pozisyonlarındaki etkili şutlarının yanı sıra kullandığı akıllı fakeler ardından topu yere vurup savunmaların dengesini yüzü dönük de bozan, takımının hücumda esnek oynamasını sağlayan bir forvet. Modern basketbolun aradığı 4 numara pozisyonun neredeyse tüm özelliklerine sahip, dış şutunun yanında iyi de bir ribaundçu ve tam sahada koşabilen bir uzun. NBA sahnesi için ise en büyük eksisi atletizm ve çabukluk. Ama Avrupa basketbolunda mevcut artıları ile bu eksilerini rahatlıkla kapatabileceğini düşünüyorum. Özetle tüm EuroCup ve Şampiyonlar Ligi ekiplerimiz için KAÇAN BALIK oldu maalesef…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …