Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir’in Rakibi Unics Kazan, Theodore’un Yerini Canaan ile Doldurdu

7DAYS EuroCup A grubunda temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nin rakiplerinden biri olan Unics Kazan, Theodore ile yollarını ayırdıktan sonra yerini NBA patentli bir isimle doldurdu.

Bu sezon NBA G-League takımlarından Stockton’da forma giyen Isaiah Canaan ile 1+1 yıllık kontat imzaladıklarını açıkladılar.

1.83 metre boyunda olan 29 yaşındaki Canaan, bu sezon 30 maçta ortalama 31.3 dakika süre alırken 21.4 sayı, %41.7 3sayı, 4.0 ribaund, 5.8 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

NBA kariyeri boyunca toplam 5 takımda 235 maça çıkan Canaan, 8.1 sayı, 1.9 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Yeni sezonda da EuroCup şampiyonluğu hedefi konusunda koç Prifitis’in en güvendiği isimlerden biri olacak.

Canaan, herşeyden önce çok çalışkan ve enerjik bir guard. Hücumda takımı sürükleyebilecek bir lider ve sahanın her noktasından skor üretebilecek kaliteye sahip. Fiziksel dezavantajlar gibi görünse de aslında güçlü bir oyuncu, süratli ilk adımı ile yaptığı penetrelerde bu sayede dengesini koruyup skora gidebiliyor. Diğer taraftan hem dribbling üstü hem de yakala at pozisyonlarındaki yüksek yüzdeli üçlükleriyle EuroCup sahnesinde fark yaratacağını düşünüyorum. Diğer taraftan savunmada da topa baskı konusunda önemli bir isim. Bu özelliği ile de koç Prifitis’i çok memnun edeceğini düşünüyorum.

Özetle Rus ekibi Smith gibi önemli şutörün yanına hem takımı organize edebilecek hem de gerektiğinde sazı eline alarak rahatlıkla çalıp takımı sürükleyebilecek bir isim transfer etti. Unics bu sezon da EuroCup’ın favorilerinden olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …