Güncel Haberler

Walkup’ın Zalgiris ve Khimki Arasında Karar Vermesi Bekleniyor

Transfer döneminin sessiz takımları arasında yer alan Khimki, guard rotasyonuna bir takviye yapmak istiyor.

Rus ekibinin gündemindeki isim Sportando ve 15min’in haberine göre halihazırda Zalgiris Kaunas ile kontratı devam eden Thomas Walkup.

Birleşik Amerikalı guardın 2020-21 sezonu için Litvanya ekibi ile kontratı var ancak kontratta 20 Temmuz’a kadar geçerli olan 175 bin euro değerinde bir çıkış maddesi de mevcut. Bakalım Khimki bu maddeyi kullanarak bonservis ödeyip transferi gerçekleştirecek mi.

Hatırlayacağınız üzere Olympiakos, Fenerbahçe, Kızıl Yıldız, Valencia, Maccabi Tel Aviv gibi bir çok Euroleague takımıyla da adı anılmıştı.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon askıya alınana kadar 28 maçın tamamında forma giyerken ortalama 26 dakika sahada kalmış ve 9.6 sayı, 3.6 ribaund, 5.5 asist, 1.0 top çalma ile komple bir performans sergilemişti.

Walkup fiziksel özellikleri ön planda olan ve delici bir guard. Diğer taraftan saha görüşü ve ikili oyun organizasyonları konusunda koç Jasikevicius’un tedrisatından geçmiş olmasının avantajıyla işin savunma tarafındaki eksikleri kapatabilecek bir guard. Rakibin 1, 2, 3 numaralı pozisyonlarındaki isimlerini savunabilecek derecede güçlü bir fiziğe ve çabukluğa sahip.

Shved gibi bir yıldızın yanında tamamlayıcı parça olarak Khimki adına en doğru seçimlerden biri olacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon Kramer ve Jovic’den alamadıkları katkıyı Walkup’dan rahatlıkla alabileceklerini, hem hücumda hem de savunmadaki çok yönlü ve sadece oyun tarzıyla guard rotasyonuna değer katacağını, ilk 5 için formayı koç Kurtinaitis’den kapabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …