Güncel Haberler

Baskonia, Yeni Guardını Almanya’da Buldu

İspanya Liga Endesa şampiyonu olan Kirolbet Baskonia, yeni guardını Almanya’dan getirmek için harekete geçti.

Yeni sezonda Turkish Airlines Euroleague için iddialı bir kadro kurmak isteyen İspanyol ekibi, Sportando’nun haberine bu sezon Ludwigsburg‘da iyi bir performans sergileyen Khadeen Carrington ile prensipte anlaştılar.

Adı daha önce Valencia da anılmış olan Birleşik Amerikalı guard hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce  Sınıf Atlayabilecek İsimler – 3 (Almanya BBL)  isimli yazımda paylaşmıştım.

1.93 metre boyunda olan 24 yaşındaki solak oyuncu, BBL sahnesinde takımını finale taşırken 21 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 17.2 sayı, %42.3 3sayı, 4.0 ribaund, 3.3 asist, 13.8 verimlilik puanı gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı.

Baskonia, Janning’in ayrılmasının ardından iyi bir şutör katmak istiyordu kadroya. Bu noktada Carrington hem dış şutları ile hem de kombo guard özellikleri ile Vildoza ve takımda kalması beklenen Henry’i rahatlıkla yedekleyebilecek, hatta biraz tecrübe kazandıktan sonra onlardan formayı kapabilecek kalitede bir kumaşa, potansiyele sahip olduğunu da düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …