Güncel Haberler

Tofaş, Christon ile Prensipte Anlaştı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde boy gösterecek olan Tofaş, yeni oyun kurucusunu buldu.

S Sport’un haberine göre şuanda serbest olan ve Türk Telekom’un teklifini reddetmiş olan Semaj Christon ile prensipte anlaştılar.

Hatırlayacağınız üzere Birleşik Amerikalı guard sezon ortasında Kirolbet Baskonia tarafından Limoges’a 80 bin euro bonservis ödenerek transfer edilmiş, pandemi sonrası ülkesine izinsiz olarak dönüp geri gelmemesi nedeniyle yollar ayrılmıştı.

1.90 metre boyunda olan 27 yaşındaki Christon, Liga Endesa’da 4 maçta ortalama 23.5 dakika süre alırken 9.0 sayı, %33.3 3sayı, 3.3 ribaund, 2.8 asist, 1.3 top çalma ve Euroleague sahnesinde ise 7 maçta ortalama 24.7 dakika sahada kalırken 9.1 sayı, %28.6 3sayı, 1.1 ribaund, 3.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Penetre özelliği, oyun zekası ve savunmadaki sertliği ile Tofaş’ın yeni lideri olacak Christon, dış şutlardaki istikrar konusunda ise öne çıkan bir guard değil. Güçlü fiziği ve ikili oyunlardaki doğru penetreleri ile skora giden, açık alanda etkili bir guard. En önemli artılarından biri de savunmadaki sertliği ve çalışkanlığı. Fiziksel temastan kaçmayan oyun tarzı, savunmadaki savaşçı kimliği ile rakiplerin hem 1 hem de 2 numaradaki oyuncularına baskı kurmayı çok iyi bilen, toplu ve topsuz savunmada Euroleague sahnesinde bile kendisini kanıtlamış bir isim.

Christon, takımın organizasyonuna sağlayabilecek, penetreleri artı açık alandaki etkinliği ile skor üretecek ve savunmada getireceği artılarla takıma değer katabilecek bir oyun kurucu. Tofaş’ın onun yanına koyacağı 2 numara çok önemli olacak. Şutör bir isim eklemeleri gerekecek ki Christon’un dış şutlar konusundaki istikrarsızlığını kamufle edebilsin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …

2 Yorumlar

  1. Bence harika bir oyuncu. Penetre özelliği var ve savunmada fark yaratacaktır.

  2. Eğer kafasını basketbola verirse katkı sağlayan oyucu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir