Güncel Haberler

Sammy Mejia Basketbola Bu Mesajla Veda Etti Özleneceksin :(

37 yaşındaki Dominik Cumhuriyeti asıllı Birleşik Amerikalı skorer Sammy Mejia emekli olduğunu sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla açıkladı.

Bandırma (2012-15) ve Tofaş (2015-20) formaları ile 8 sezondur ülkemizde yaşayan ve artık bizden biri gibi olan Mejia, Avrupa macerasına 2008 yılında İtalya Serie B takımlarından Orlandina forması ile başlamıştı. Ülkemize gelmeden önce ise AEK, Cholet ve CSKA Moskova takımlarının formalarını giymişti.

Tecrübeli oyuncunun yayınladığı veda mesajı şöyleydi:

Basketbol hep benim kalbimin merkezinde oldu. Bana unutulmaz eğlence ve acılar verdi. Kendimi bu oyun sayesinde öğrendim. Sevdiğim insanlarla birlikte seyahat edip, birlikte anıları anıları paylaştım. Bir topun bütün bunları yapabileceğini kim bilebilirdi?

Uzun uzun düşündükten sonra artık basketbolu bırakmam gerektiğine karar verdim. Basketbolu bırakırken yanımda götüreceğim o kadar çok şey var ki… Arkadaşlıklar, yükselişler, düşüşler, bana yardım eden insanlar. Teşekkürler basketbol…

Birlikte oynadığım herkese, koçlara, menajerime, staffa, hayatımda rol alan herkese teşekkürler. Beni veya rakip takımı destekleyen bütün seyircilere teşekkürler.

Geride bıraktığımız sezon sakatlıklarla boğuşsa da BSL’de 17 maçta ortalama 27.8 dakika süre alırken 13.6 sayı, %43.9 3sayı, 2.9 ribaund, 3.3 asist, 1.4 top çalma ve EuroCup’da ise 12 maçta ortalama 27.3 dakika sahada kalırken 13.4 sayı, %51.0 3sayı, 2.5 ribaund, 2.7 asist ve 1.1 top çalma istatistikleri ile önemli katkılar vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kariyeri boyunca profesyonelliği, kalitekli karakteri, çalışkanlığı ve lider kişiliği ile hem Bandırma hem de Tofaş’daki performansı ile örnek teşkil eden Mejia gerçekten çok özel bir insan, özel bir oyuncuydu. Son yıllarda Tofaş ve Orhun Ene ile aralarındaki bağı, takımı TBL’den çıkarıp BSL’de ilk 4 sırayı kovalayan bir ekip haline getirmeleri gerçekten yıllarca unutulmayacak çok önemli bir hikaye. Sahada herşeyi soğukkanlı bir şekilde ve sanki çok basitmiş gibi yapan, gösteren, sade ama çok verimli basketbolu ile hepimizi çoğu maçta büyüleyen Mejia’yı gerçekten özleyeceğiz. Umarız özellikle Tofaş’daki genç bsaketbolcular onla birlikte antrenman yapmanın, aynı soyunma odasını ve aynı sahay paylaşmanın değerini bilip ondan faydalanmışlardır. Biz de sana Teşekkür Ediyoruz Mejia, özleneceksin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

6 Yorumlar

  1. Gerek karakter, gerekte oyunculuk bakımından harika bir oyuncunun duygusal vedasını okudum. Türkiye Baketbol Ligi’ne bir çok şey katmıştı. Yolu açık olsun.

  2. Şehirde yaşadığı insanlarla bile iyi anlaşan bir basketbolcuydu.