Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Anderson ile Devam Dedi

Yeni sezon öncesi kadrosunu koruma yolunda hamlelere devam eden Anadolu Efes, Birleşik Amerikalı şutörü ile de kontrat yenilediğini duyurdu.

Her ne kadar son sezonlarda beklentileir karşılayamamış olsa da Anadolu Efes koç Ataman’ın kadrosunda görmek istediği James Anderson ile 1 yıllık kontrat imzalandı.

1.98 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 14 dakika süre alırken, 3.5 sayı, 3.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Son yıllarda skorer ve şutör özelliklerini iyice kaybetti Anderson. Aldığı kısıtlı sürelerde de beklentileri karşılayamadı. Ama işin savunma tarafında ve ribaundlarda takıma değer kattığı da bir gerçek. Bir yıldız olarak geldiği Anadolu Efes’de görev adamına dönüştü diyebiliriz rahatlıkla. Yeni sezonda 2 ve 3 numarayı yedeklemek adına kenardan gelecek. Umarım bu sezon onu çembere daha fazla bakarken görürüz. Çünkü lacivert beyazlıların onun dış şut katkısına çok daha fazla ihtiyacı olacak daha da fazla güçlenen rakipler karşısında.

Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim Anadolu Efes’in bu sezon en zayıf halkası olacak 3 numara. Keşke Anderson yerine Broekhoff, Giedraitis, Lucic gibi isimlerden biri alınabilseydi.

https://www.youtube.com/watch?v=QSDzDE2JdGY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …