Güncel Haberler

FLAŞ: Kalinic Beklentilerin Aksine Maccabi ile Değil, Valencia ile Anlaşıyor!

5 yıllık maceranın ardından kontratı sona eren Fenerbahçe Beko‘dan ayrılması kesinleşen Nikola Kalinic‘in adresi belli oluyor!

Beklentilerin aksine Maccabi Tel Aviv ile değil Eurohoops’un haberine göre Valencia ile anlaşmak üzere Sırp forvet.

2.02 metre boyunda olan 28 yaşındaki Kalinic, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta görev alırken ortalama 23 dakika sahada kalmış ve 6.6 sayı, 2.5 ribaund, 1.7 asist gibi çok sıradan istatistiklerle katkı verebilmişti.

Sırp forvet koç Obradovic’in sisteminde savunmaya getirdiği enerji ve ribaundlardaki katkısı artı sırtı dönük hücumlarda yarattığı ters eşleşmelerde iki forvet pozisyonu için de kilit isimlerden biriydi. Ancak onun da son 2 sezonu kötü geçirdiğini rahatlılka söyleyebiliriz.

Yeni bir sayfa açmak adına Valencia’nın doğru adreslerden biri olacağını düşünüyorum. Forvet rotasyonunda Doornekamp ile yolları ayırmıştı Yarasalar ve Kalinic’in burada savunması ile değer katacağını düşünüyorum. 4 numarada da Williams’a alternatif olarak kullanılabilecek, kısa beşlerde Labeyrie’nin 5 numara çekilmesine destek olacaktır. Elbette sırtı dönük silahları ile özellikle 3 numarada Valencia hücumlarına değer katacağı da bir gerçek. Özetle Yarasalar adına da Kalinic adına da kazan-kazan anlaşması olmasını bekliyorum.

https://youtu.be/FyVFt2cGLNw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …