Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakiplerinden Tenerife, Cavanaugh ile Anlaştı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi A grubunda temsilcimiz Galatasaray Doğa Sigorta’nın rakiplerinden biri olacak Tenerife, pota altını Euroleague patentli bir uzunla güçlendirdi.

Bu sezon Alba Berlin forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı uzun forvet, Tyler Cavanaugh ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.06 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, BBL şampiyonluğuna uzanan takımıyla 12 maçta ortalama 18.5 dakika süre alırken 9.2 sayı, %41.4 3sayı, 4.1 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Euroleague sahnesinde ise 19 maçta ortalama 14.2 dakika süre alırken 6.4 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Bir olarak iyi bir şutör ve alçak postta da çalışkan bir oyuncu. Basketbol zekası da yüksek ve taımın tecrübeli uzunu Shermadini ile birlikte iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum çünkü Gürcü uzunun aksine onun dış şut tehditi var ve topu yere de vurabiliyor. Aynı zamanda yüksek tempolu rakiplere karşı koç Vidoretta onu 5 numarada da değerlendirecektir. Özetle uzun rotasyonuna derinlik ve çeşitlilik getireceğini düşünüyorum. Euroleague seviyesinde beklentileri veremedi ama Şampiyonlar Ligi seviyesi için iyi bir seçenek olduğu kanaatindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …