Güncel Haberler

Bursa, Tecrübeli Uzun Oğuz ile Anlaşmak Üzere

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan Frutti Extra Bursaspor, yerli rotasyonunu güçlendirmek için çalışmalara devam ediyor.

İç transferde Ender ve Can Maxim ile kontrat yenileyen Bursa ekibi, Beşiktaş Sompo Sigorta‘dan ayrılması beklenen tecrübeli milli uzun Oğuz Savaş ile anlaşmak üzere Sports TV’nin haberine göre.

Tecrübeli uzun ile ligimizdeki bir çok takım ilgileniyor ama Balıkesir’de yaşayan ailesine yakın olmak istemesi ve Bursa’nın EuroCup’da mücadele edecek olması onu Bursa’ya yaklaştırmış durumda, görüşmeler olumlu ilerliyor.

2.12 metre boyunda olan 33 yaşındaki Oğuz, BSL’de 19 maçta ortalama 16.4 dakika süre alırken 7.4 sayı, 4.3 ribaund, 1.1 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 15 maçta ortalama 13.7 dakika süre alırken 6.8 sayı, 3.5 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Oğuz, bu sezon Beşiktaş’ta özellikle yabancıların ayrılmasından sonra beklentilerin çok üstünde bir performans sergiledi. Fazla kilolarından kurtulan tecrübeli uzun hem alçak posttaki birebirleri hem de yüksek posttan gönderdiği yüksek yüzdeli şutlarla siyah beyazlıların önemli silahlarından biriydi. Savunmada da zaman zaman ağır kaldığı bir gerçek ama pozisyon bilgisi ve tecrübesi ile bu açığını kapattığı gibi boyalı alandaki mücadeleci kimliği ile de rakip uzunların arkasında iyi kaldı.

Özetle EuroCup seviyesinde alternatif uzun olarak gelecek yabancı oyuncuyu çok iyi yedekleyeceğini, BSL sahnesinde de Bursaspor’a değer katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …