Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe Eski Oyuncularından Kenan Sipahi ile Anlaşmak Üzere

Yeni sezonda sadece yabancı değil, yerli rotasyonuna da takviyeler yapmak isteyen Fenerbahçe Beko, daha önce takımını formasını giymiş olan bir isim ile anlaşmak üzere.

Bu sezon Real Betis forması ile ülkemizi temsil eden ve daha önce 2013-15 arasında 2 sezon boyunda Fenerbahçe Beko‘nun formasını giymiş olan milli guard Kenan Sipahi ile S Sport’un haberine göre prensipte anlaştılar.

1.97 metre boyunda olan 25 yaşındaki oyun kurucu, bu sezon Liga Endesa’da 23 maçta ortalama 19.7 dakika süre alırken 7.3 sayı, %26.1 3sayı, 2.3 ribaund, 3.5 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Bir guard için etkileyici bir fiziğe sahip olan ve alt yapı milli takımlarında önemli peformanslara imza atan Kenan, maalesef A takım seviyesinde bir türlü istenen performansı sergileyemedi. Artık 25 yaşına geldi ve üst seviyede bir guard olarak kendisini ıspatlayabileceği yaşlar geçmek üzere, hatta bana göre artık bir Euroleague takımının kadrosunda yer alabilecek seviyede değil net olarak. Halen dış şutlardaki problemini çözemedi ve bu da skor katkısını oldukça limitledi Betis forması ile. Savunmada ise fizik avantajını ve artan tecrübesi ile pozisyon bilgisini iyi kullanıyor.

Koç Kokoskov’un yabancı hamlelerinde ne kadar savunmaya odaklı isimler tercih ettiğini biliyoruz. Kenan ile yerli rotasyondaki isimlerin de bu mentalitede de olmasını istediği anlaşılıyor. Topta baskı ve organizasyon konusunda benchten gelip Sırp koçun isteklerini karşılayabilir. Ama umarım bu süreçte koçun mentörlüğünden de faydalanıp artık hücum silahlarını da geliştirmeye başlar… Şuanda neredeyse tek silahı dribbling üstü bulduğu orta mesafe şutlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …

6 Yorumlar

  1. Kenan iyi ve karakterli bir oyuncu inşallah onunla anlaşılır.

  2. Transfer gerçekleşti. Yeniden yuvaya döndü Kenan

  3. Kenan Sipahi Fenerbahçe’ye bu sezon çok büyük bir katkı sağlayacaktır.

  4. Bu kadar abartmaya gerek yok. En fit zamanında bile yaptıkları ortada

  5. Kenan organizasyonu iyi tanıyor. Bu yüzden katkı sağlar.