Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos, Nedovic ile Anlaştığını Duyurdu

Yeni koç Vovoras’ın göreve gelmesiyle transfer çalışmalarına başlayan Panathinaikos, ilk önemli hamlesini duyurdu.

Guard rotasyonunda köklü bir değişikliğe gidecek olan Yeşiller, sizlere daha önce prensipte anlaştıklarını ilettiğim, Olimpia Milano‘dan ayrılarak serbest kalan Nemanja Nedovic ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Sırp guard yıllık 500 bin euro kazanacak yeni kontratında.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli guard, sezon askıya alınana kadar Serie A’da 10 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken, 12.2 sayı, %36.5 3sayı, 2.7 ribaund, 2.6 asist ve Euroleague sahnesinde ise 17 maçta 16.1 dakika sahada kalırken 7.9 sayı, %34.3 3sayı, 1.2 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Sırp guard, sağlıklı kalabildiği yıllarda bizlere ne kadar önemli bir skor opsiyonu olduğunu göstermişti. Ancak bir çok oyuncu gibi Milano dönemi de ona pek yaramadı. Hem sakatlıkların etkisi hem de koç Messina’nın sisteminde Rodriguez ve Birleşik Amerikalı guardların arkasında kalması onu mental olarak da yıprattı. Şimdi önünde yeni bir sayfa açma fırsatı var. Kendisine iyi bakıp sağlıklı kalabilirse ateşli Pana taraftarının onu çok iyi rehabilite edeceğini, müthiş top tekniği ve etkili birebirleri ile hücumda takıma değer katacağını düşünüyorum. Ancak savunmada yumuşak olduğunu ve guard pozisyonu için biraz fazla bencil olduğunu da unutmamak gerekli… Yanında oynayacak diğer guardın onun bu açıklarını kapatacak niteliklerde olması gerekecek.

https://youtu.be/GYBHYVskRxM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …