Güncel Haberler

FLAŞ: Ergin Ataman ve Arda Turan, Ortaklarıyla Birlikte İtalya’da Takım Sahibi Oluyorlar!

Halihazırda Anadolu Efes‘in başantrenörü olarak görevine devam eden Ergin Ataman, flaş bir hamleye imza attı.

Sportando’nun haberine göre tecrübeli koç iki ortağı ile beraber İtalyan ekibi Reale Mutua Torino‘nun hissedarlarından biri oldu. Ataman’ın yanı sıra Türkiye’nin en büyük menajerlik şirketlerinden biri olan, kurucusunun Arda Turan olduğu Possible şirketi ve ayrıca bir Türk yatırımcı daha hissedarlar arasında.

54 yaşındaki Ataman Anadolu Efes’deki görevine devam ettiğini, Torino’nun LegaBasket Serie A’ya çıkması durumunda kulübün yüzde yüz hisselerine sahip olacaklarını da ekledi. Takım Serie A2’de kalırsa ise Ataman ve yatırımcı grubu hisselerin yüzde 50’sine sahip olacak.

Bilindiği üzere Ergin Ataman İtalyan lisesi mezunu ve geçmişte İtalya’da Montepaschi Siena’yı çalıştırdığı dönemde İtalya’da aile şirketiyle birlikte bazı ticari yatırımlar da yapmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …

6 Yorumlar

  1. Koç yapıyorsa bir bildiği kesin vardır. Ancak ortak konusunda inşallah yanılmaz. Kendisi İtalyan Ligi’ni çok iyi tanıyor.

    • Ergin Ataman bu konularda sağlam adım atanlardan biri. Bence harika bir yatırım olmuş kendisi adına.

      • Koç en iyisini bilir. Başarıların devamını dilerim koç.

        • Bana göre bu ekonomik süreçte basketbola yatırım yapmak tam delilik.

          • Ben tamamen Efes’e odaklanmasını tercih ederim. Geçen sene ciddi bir başarı elde ettiler. Bu başarının sürdürülebilir olması çok önemli.

  2. Adamın geleceğin düşünmesinden daha doğal ne olabilir.