Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Fenerbahçe’nin de Listesinde Olan Walkup’ı Gündemine Aldı

Daha önce Hall, Walden ve Loyd transferleri ile guard rotasyonunu güçlendiren Kızıl Yıldız, son bir hamle daha yaparak bu rotasyondaki işlemi tamamlamak istiyor.

Sırp ekibinin gündemindeki isim ise Thomas Walkup. Her ne kadar Zalgiris Kaunas ile devam eden bir kontratı olsa da bonservis konusunda görüşmeye hazırlar Litvanya ekibi ile.

Daha önce adı Maccabi Tel Aviv ve Valencia ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı. Ayrıca Bireşik Amerikalı guard Fenerbahçe’nin de listesinde yer alıyor.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon askıya alınana kadar 28 maçın tamamında forma giyerken ortalama 26 dakika sahada kalmış ve 9.6 sayı, 3.6 ribaund, 5.5 asist, 1.0 top çalma ile komple bir performans sergilemişti.

Walkup fiziksel özellikleri ön planda olan ve delici bir guard. Diğer taraftan saha görüşü ve ikili oyun organizasyonları konusunda koç Jasikevicius’un tedrisatından geçmiş olmasının avantajıyla işin savunma tarafındaki eksikleri kapatabilecek bir guard. Walden, Hall ve Loyd gibi fiziksel olarak zayıf kalabilecek guardların yanında bu eksikliği de doldurabilecek bir guard. Deliciliğinin olması, ikili oyunları iyi organize etmesi de hücumda koç Obradovic’in onu hem 1 hem de 2 numarada rahatlıkla joker olarak kullanabilmesini sağlayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …