Güncel Haberler

Hakanson, Stelmet Gora’dan Ayrıldı ve Bilbao ile İmzalayacak

İsveçli guard Ludvig Hakanson, Polonya ekibi Stelmet Gora‘dan ayrıldı ve yeni rotasının Bilbao olması bekleniyor.

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan İspanyol Liga Endesa ekibi, oyun kurucu rotasyonunu genç ve potansiyelli isimle güçlendirecek. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.90 metre boyunda olan 24 yaşındaki oyun kurucu PKL’de 22 maçta ortalama 23.8 dakika süre alırken 11.1 sayı, %44.4 3sayı, 2.2 ribaund, 5.6 asist ve VTB Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 26.9 dakika sahada kalırken 11.5 sayı, %35.9 3sayı, 2.6 ribaund, 5.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Kariyerine Barcelona alt yapısında başlamış olan İsveçli oyun kurucu çok kaliteli bir kumaşa sahip. Son yıllarda gelişimi biraz yavaşlamış olsa da hücumdaki etkinliği ile değerli bir oyun kurucu olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Hem saha görüşü ve pas yeteneği hem de yüksek yüzdeli dış şutları ile bu sezon Stelmet Gora’da aldığı sorumluluğu, dakikaları iyi değerlendirdi. Şimdi Bilbao’da bir kademe daha yükseltmeye çalışacak kariyerini. Koç Mumbru’nun mentörlüğünde burada da başarılı olacağını, gelişimini hızlandıracağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=GBh9g7TP5Ww

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …