Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe Beko Tanıdık Bir Şutörü Gündemine Aldı

Koç Kokoskov yönetiminde kadro yapılanmasına başlayan Fenerbahçe Beko‘da gündeme tanıdık bir şutör geldi.

Daha önce ülkemizde Eskişehir Basket forması ile izlediğimiz ve bu sezon Kızıl Yıldız forması ile Euroleague sahnesindeki performansıyla dikkatleri üstüne çeken Billy Baron sarı lacivertlilerin listesinde.

Ancak bu transferde Fenebrahçe Beko‘nun güçlü bir rakibi var, son Liga Endesa şampiyonu Kirolbet Baskonia da keskin şutör ile ilgileniyor. Daha önce adı Maccabi Tel Aviv ve Valencia ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

29 yaşında olan 1.88 metre boyundaki Baron, daha önce ülkemizde Eskişehir forması ile boy göstermişti. Bu sezon askıya alınana kadar ise Euroleague sahnesinde 26 maçta görev almış ve 11.6 sayı, %40.3 3sayı, 2.7 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Her iki guard pozisyonunda da süre alabilen Baron’ın elbette asıl verimli olduğu kısım bitiricilik. Etkili dış şutları ile gerek toplu gerekse topsuz pozisyonlarda skor üretebilen Baron, ikili oyunlarda organizatör olarak da katkı verebilen bir guard. Ancak fiziğinin 2 numara için yetersiz kalması nedeniyle zaman zaman iki guard pozisyonu arasına sıkışabiliyor. Örneğin De Colo ile birlikte oynadıkları zaman organizasyon konusunda sorun yaşayabilirler, yanında saf ve fizikli bir oyun kurucu ile oynaması onu daha verimli hale getiriyor. Diğer taraftan Brown’un da Fenerbahçe’nin gündeminde olduğunu biliyoruz ve kim bilir belki de ikiliyi bu kez sarı lacivertli forma ile izleyeceğiz.

Bu arada tıpkı Pierre transferinde belirttiğim gibi Baron da Euroleague’de Final Four hedefleyen bir takımın oyuncusu değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …

3 Yorumlar

  1. Attığı üçlüklerle kalbimizde taht kuran adam. Üçlük çizgisinin 1 metre dışından ve el üstünden atardı. Eskişehir’e bir daha böyle basketçi gelmez.

  2. Zenit’te çok iş yapar. Bence harika bir transfer yaptılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir