Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Janning ile İlgileniyor

Koç Obradovic yönetiminde yeni sezon için bir play-off kadrosu kurmaya çalışan Kızıl Yıldız, kanat rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendirmek istiyor.

Sırp ekibi B92’nin haberine göre Kirolbet Baskonia ile geçtiğimiz günlerde yollarını ayıran tecrübeli şutör Matt Janning ile ilgileniyor.

1.95 metre boyunda olan 32 yaşındaki Birleşike Amerikalı şutör, Liga Endesa’da Baskonia şampiyonluk sevinci yaşarken 30 maçta ortalama 21.4 dakika süre almış ve 7.8 sayı, %38.7 3sayı, 1.3 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Euroleague sahnesinde ise 28 maçta ortalama 22.3 dakika sahada kalırken 6.0 sayı, %28.5 3sayı, 2.0 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

İlerleyen yaşıyla artık sadece dış şutlara dayalı bir oyuncuya dönüşen Janning, bu sezon aldığı sürelere nazaran kötü bir katkı verdi diyebiliriz. Aslında bir 3 numara fiziğine sahip olmasına rağmen ribaundlarda da sınırlı katkı veren Janning, son yıllarda sadece potansiyeli ve tecrübesi nedeniyle koçlardan kredi almıştı. Ancak bir türlü beklentileri karşılayamadı. Bana göre artık Euroleague sahnesindeki kredisi bitti. Özellikle sertleşen savunmalar karşısında topu yere vurup skor üretebilme konusunda güvenilir bir isim olmaması onu ana rotasyon dışında bırakacak. Kızıl Yıldız’ın da ona güvenip ana rotasyonda şans vermesinin, transferi bu şekilde yapmasının hata olacağını düşünüyorum. Janning artık geniş rotasyonlarda benchten gelecek rol oyuncusu olabilir ancak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …