Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe, Barthel’i Kadrosuna Katıyor!

Yeni sezon için koç Kokoskov liderliğinde geniş ve iddialı bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe Beko, uzun rotasyonunu güçlendirmek için bir hamleye daha imza attı.

Fenerbahçe Beko, Hamilton’dan sonra Alman uzun Danilo Barthel ile de 2 yıllık kontrat konusunda prensipte anlaştı Eurohoops’un haberine göre. Alman oyuncunun Bayern Munich ile kontratı sona ermiş, dolayısıyla serbest konumdaydı.

Alman uzunun temsilcimizden 2 yıl için toplam €1.7m kazanacağı gelen haberler arasında.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki Bayern’in kaptanı bu sezon BBL’de 24 maçta ortalama 23.2 dakika süre alırken 11.0 sayı, %43.8 3sayı, 4.7 ribaund, 2.0 asist ve Euroleague sahnesinde ise 27 maçta ortalama 24.0 dakika saha kalırken 7.9 sayı, %31.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Alman uzun hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Dış şut tehditi, yüzü dönük potaya gidebilmesi, sırtı dönük pozisyonlarda hem bitirici hem de pasör olarak takımına katkı verebilmesi ile Melli’ye benzer özelliklere sahip bir uzun. Elbette onun kadar üst seviyede bir oyuncu değil ancak yine de aralarındaki benzerlikler hatrı sayılır düzeyde. Tecrübesi, pozisyon bilgisi ve yüksek basketbol IQ’su da bunlara ek. Hamilton ve eğer takımda kalırsa Vesely ile beraber 4 numarada da görev alabilecek olan Barthel, takım oyununa verdiği katkı, lider özellikleri ve kaliteli karakteri ile de değerli bir oyuncu. Oyunun iki alanında da savaşçı kimliği ve fiziksel temastan kaçmayan oyun tarzı ile iyi bir tamamlayıcı olacaktır.

Bir Final Four takımında mutlaka alternatif uzun olarak kadroda yer alması gereken, bir yıldız olmayan ama çok kaliteli bir görev adamı olan Barthel transferi doğru hamlelerden biri oldu Fenerbahçe için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …