Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia, Diop’un Kontratını Uzattı

İspanya Liga Endesa şampiyonu olan ve koç Ivanovic ile yeni sezonda yola devam eden Kirolbet Baskonia, iç transferdeki hamlelerine devam ediyor.

Bu sezon takımın enerji ve savunma anlamında önemli isimlerinden biri olan Ilimane Diop‘un kontratını da 2023 yazına kadar uzattıklarını açıkladılar.

2.11 metre boyunda olan 25 yaşındaki Senegal asıllı İspanyol uzun bu sezon Liga Endesa’da 28 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 5.7 sayı, 3.4 ribaund ve Turkish Airlines Euroleague sahnesinde ise 27 maçta ortalama 11 dakika süre alırken 3.7 sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Enerjisi, savaşçı kimliği, son dönemde dış şutlarını da geliştirmeye başlamış olması ile benchten gelerek takımına destek olan Diop. Aynı zamanda hem ribaundlarda hem de çember koruyuculuğu konusunda Baskonia’ya güç katan bir isim oldu. Adam değişme savunmalarında çabuk ayaklarında kısaların karşısında kalabilmesi gibi istatistiklere yansımayan değerli özellikleri ile koç Ivanovic’in sisteminde yeni sezonda da değerli bir görev adamı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …